«Труси» ношені, зате нарядні

«Труси» ношені, зате нарядні

Вчора відстояти своє право купувати та продавати ношений одяг до стін Верховної Ради прийшли кілька сотень людей. Парканчик навпроти головного входу парламенту вони обліпили плакатами з гаслами «Я проти закриття секонд–хенду, а ти?», «Зміни до Митного кодексу — це заборона секонд–хенду», «А ти, депутате, за народ чи проти?». Висловитися на захист «секонду» приїхали продавці з усіх областей України. Харківчанка Олена працює на «секонді» вже 10 років: «Нині майже кожен може знайти щось собі на секонд–хенді: бідніші люди підшукують щось по кишені, а заможніші часто купують речі відомих брендів за дуже низькими цінами. Ми й самі повністю вдягаємося на секонд–хенді. Ані китайські речі, ані українські за ціною, «модністю» або якістю не можуть зрівнятися з тим, що продається тут».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нові амазонки

Нові амазонки

...Мамі моєї університетської подружки Оксани зробили операцію з видалення пухлини в молочній залозі, коли ми навчалися на першому курсі. Слово «рак» тоді здавалося страшним і безнадійним. Але Оксанина мама після операції прожила ще 16 років, а непосвячені навіть не здогадувалися, що вона не має груді. Я веду до того, що рак сьогодні успішно лікується. Але за умови, що пухлину вчасно було діагностовано. За даними Інституту раку США, при своєчасному виявленні пухлини грудей удається вилікувати 98,1% жінок, це навіть більше, ніж при пневмонії. На жаль, в Україні чимало жінок звертаються по допомогу до лікаря тоді, коли хворобу вже запущено. Отож смертність від раку грудей у нашій країні залишається занадто високою: щороку в Україні реєструють близько 16 тисяч випадків цієї хвороби, близько 8 тисяч жінок гинуть!

Шухевича дістали

Шухевича дістали

Хвиля вандалізму, від якої упродовж кількох останніх місяців у Галичині постраждали пам’ятники та меморіальні знаки видатним українським діячам національно–визвольної боротьби, докотилася до Бескидів. Невідомі зловмисники на Скелях Довбуша — улюбленому місці таборування західноукраїнських альпіністів — днями знищили меморіальну дошку, прикріплену пластунами 25 квітня 2009 року з офіційного дозволу управління культурної спадщини Івано–Франківської облдержадміністрації.

Новий дух і комерційність на UFW

Новий дух і комерційність на UFW

Модний трафік у Пушкінському парку припинився — українські дизайнери закрили графік показів колекцій прет–а–порте сезону весна–літо 2011, а вишенькою на цьому торті має стати показ колекції Haute couture сезону осінь–зима 2010\2011 43–річного паризького дизайнера Стефана Роллана. Причому на показ, в якому, за словами організаторів, дефілюватимуть такі знані українські моделі, як Сніжана Онопка, Вікторія Куропятнікова, Жужу Іванюк, Алла Костромічова, можна купити квитки. Подейкують, що наступного дня, у суботу, з киянок, готових замовляти ексклюзивні сукні у наймолодшого французького кутюр’є, асистенти маестро зніматимуть мірки.

15 років предстояння

15 років предстояння

22 жовтня 1995 року на Всеукраїнському помісному соборі митрополита Філарета (Денисенка) було обрано Патріархом Київським і всієї Руси–України. Так на чолі Київського патріархату став один iз найзаcлуженіших ієрархів Російської православної церкви, який у радянські роки добився для Української православної церкви самостійності й незалежності в управлінні, а згодом став її митрополитом, а після проголошення незалежності України фактично очолив рух за автокефалію — повну незалежність Української православної церкви від Москви. Завтра виповнюється 15 років iз дня, коли Патріарх Філарет пройшов інтронізацію.

Завернули. А чи задовольнять?

Завернули. А чи задовольнять?

Неймовірно, але — факт! Апеляційний суд Києва повернув справу про заперечення Президентом України Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу на розгляд Печерського районного суду столиці, тобто на розгляд суду першої інстанції. Підставою для цього стали порушення процедурних норм, зазначено в рішенні суду. А от наскільки «безстороннім» є дане рішення української Феміди, і чи, взагалі, могло б воно бути за інших обставин, ну, скажімо, хоча б не напередодні виборів, спробувала з’ясувати «УМ».

Всі статті рубрики