Без коріння не буде крони

20.10.2010
Без коріння не буде крони

Петро Ющенко переконаний: молодь повинна знати про своє потужне історичне коріння. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Днями чимала група столичних студентів відкрила для себе нову сторінку в історії своєї Батьківщини. Народний депутат від «Нашої України», член політради партії Петро Ющенко виступив перед молодими людьми з лекцією на тему «Українці у світі». «Український народ ствердив своє право бути творцем власної історії. Поступ України шляхом самоздійснення не був ізольований від світової історії. Більше того, українці жили й творили не стільки для себе, як для інших народів», — наголосив Петро Ющенко, розповівши про відомих і невідомих українських діячів, першовідкривачів, винахідників, митців та священнослужителів, які вплинули на хід світової історії.

Близько 500 портретів українських князів, філософів, письменників, науковців — яскравих особистостей, які залишили нащадкам видатну спадщину в різних сферах людської діяльності, — було представлено молоді у формі комп’ютерної презентації.

Ющенко підкреслив важливість вивчення українцями своєї історичної спадщини, оскільки такі знання позбавляють націю комплексу меншовартості й розвивають її самоповагу. «Особливо це важливо для молоді, яка, щоб реалізувати свій творчий потенціал, має знати про своє потужне історичне коріння», — переконаний народний депутат. На що студенти відреагували реплікою: «Ми добре усвідомлюємо, що без знання історичного минулого ми не можемо йти в майбутнє».