Як Путіна з жінкою рахували

Як Путіна з жінкою рахували

Упродовж двох останніх років у Росії час від часу з’являються чутки про те, що Володимир Путін розлучився з дружиною і чи то живе в цивільному шлюбі, чи то ось–ось одружиться, чи просто «регулярно зустрічається» з гімнасткою та депутатом Держдуми Аліною Кабаєвою. Цього літа, скажімо, навколокремлівські джерела «зі стовідсотковою певністю» стверджували, що Путін майже безвилазно сидить із Кабаєвою в Сочі, тоді як його дружина Людмила «зникла в невідомому напрямку».

І щоразу, щойно градус народної цікавості починає зашкалювати за межі допустимого з точки зору Кремля, Путін з’являється на люди зі своєю офіційною «половинкою». Але не частіше.

Неоголошена війна

Неоголошена війна

Противники режиму прокремлівського президента Чечні Рамзана Кадирова вчора атакували будинок парламенту республіки в Грозному. За інформацією РІА «Новості», близько 9–ї ранку автомобіль із групою бойовиків (за різними даними, від трьох до п’яти осіб) в’їхав на подвір’я парламенту слідом за машинами депутатів. Один із нападників, вийшовши з авто, привів у дію вибуховий пристрій. Решта увірвалися в приміщення й відкрили стрілянину. Вбивши трьох охоронців на вході, бойовики піднялися до четвертого поверху, поранивши ще 17 осіб, включно з керівником апарату парламенту Іскамом Байхаковим. Щоправда, дані про загиблих і поранених різняться: Рамзан Кадиров доповів у Москву про загибель двох міліціонерів та завгоспа парламенту, а агенція «Інтерфакс» із посиланням на свої джерела в Грозному повідомила, що загинули четверо охоронців парламенту та двоє співробітників республіканського МВС.

Зметикували на трьох

Зметикували на трьох

Невеличке курортне містечко Довілль на французькому узбережжі Ла–Маншу на два дні стало одним із центрів світової політики: там проходив саміт лідерів Німеччини, Франції та Росії — канцлера Ангели Меркель і президентів Ніколя Саркозі та Дмитра Медведєва. Іще до початку перемовин, які відновилися після п’ятирічної перер­ви, троє лідерів назвали їх «мозковим штурмом» щодо взаємного зближення між Росією і Заходом. Повечерявши в дружній обстановці в понеділок, учора «велика трійця» взялася до серйозної частини переговорів, у програмі яких були також питання зближення Росії з НАТО, ядерної програми Ірану, обговорення пропозицій щодо створення Угоди про європейську безпеку, розміщення систем ПРО в Європі тощо. Зокрема, Медведєв заявив, що Росія візьме участь у саміті Росія—НАТО в рамках саміту Північноатлантичного Альянсу 19—20 листопада в Лісабоні.

Всі статті рубрики