НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фюрер і німці

Фюрер і німці

У Німецькому історичному музеї в Берліні відкрилася перша в повоєнній історії виставка, присвячена Адольфу Гітлеру. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, головна мета експозиції під назвою «Гітлер і німці. Нація і злочин» — дослідити вплив, який колишній фюрер і досі справляє на Німеччину. Частина німецького суспільства побоюється, що виставка може перетворитися на місце прочанства неонацистів та викликати гостру реакцію з боку вцілілих жертв Голокосту. Організатори поділяють це занепокоєння, але наголошують, що безкінечно замовчувати цю тему також не варто.

Ого, це ж Уго!

Ого, це ж Уго!

Революціонер і скандаліст, президент і телеведучий, ворог Обами і друг Лукашенка — у вівторок до Києва завітає одна з найепатажніших постатей світової політики. Президент Венесуели Уго Чавес в Україні перебуватиме «проїздом» — у рамках свого 12–денного турне він уже відвідав Росію й вирушив до Білорусі, а потім планує відвідати також Іран, Сирію і Португалію.

14 років лупали сю скалу

14 років лупали сю скалу

У Швейцарських Альпах завершилося прокладання найдовшого у світі тунелю, який іще до його введення в експлуатацію 2017 року став національним символом Швейцарії, повідомляє швейцарська інформагенція Swissinfo.ch. Сен–Готтардський базовий тунель завдовжки 57 кілометрів, призначений як для автомобільного руху, так і для поїздів, зв’яже північ і південь Європи й дозволить Швейцарії приєднатися до європейської системи високошвидкісних заліз­ниць. Окрім того, завдяки скороченню шляху між північчю та півднем континенту зменшиться навантаження на автотраси, що сприятиме покращенню екологічної ситуації в Альпах.

Всі статті рубрики