До скверу «прийде» поет

15.10.2010

Уже в грудні у Черкасах нарешті встановлять бронзовий пам’ятник поетові Василю Симоненку. Постане він у сквері біля міського Палацу одружень. У цьому приміщенні на другому поверсі мiстилася газета «Молодь Черкащини». Свого часу поет працював у цьому виданнi журналістом.

А зрушити з місця проблему з увічненням пам’яті відомого українського поета, яка в Черкасах триває майже двадцять років, вирішив черкаський мер Сергій Одарич. Пам’ятник він замовив як приватна особа.

Виготовлення монумента обійдеться у півмільйона гривень. Імена черкаських меценатів, котрі вклали свої кревні у пам’ятник поетові, будуть виписані внизу пам’ятника.

Автором пам’ятника Симоненку, який практично вже готовий, є відомий черкаський скульптор Владислав Демйон. Це з–під його рук «вийшли у світ» барельєф Василю Симоненку в Черкасах на будівлі редакції газети «Черкаський край», пам’ятники В’ячеславу Чорноволу в селі Вільховець Звенигородського району, монумент Матері в Моринцях, на батьківщині Тараса Шевченка.

Загалом сквер біля Палацу одружень, котрий нині реставрують, за словами черкаського мера Сергія Одарича, має стати традиційним місцем проведення поетичних слухань. Для цього там встановлять освітлення, поставлять лавочки і зроблять невеликий фонтан. «Вода у фонтані не буде бризкати, а тихенько булькотітиме. Бо вода — це плин життя», — пояснює ідею задуму Сергій Одарич.