Змiна тривалiстю 69 днiв

Змiна тривалiстю 69 днiв

Після 69 днів підземного ув’язнення чилійські шахтарі нарешті почали виходити на волю. Вчора опівночі за місцевим (о шостій ранку за київським) часом рятувальні загони підняли на поверхню першого з 33 гірників, які з 5 серпня перебували під завалом на 625–метровій глибині після аварії на шахті «Сан Хосе» в чилійській пустелі Атакама. За безпрецедентною рятувальною операцією, затамувавши подих, стежив увесь світ. Прямий репортаж із місця подій вели багато інтернет–сайтів і телеканалів, а біля шахти, окрім рідних та друзів, урятованих вітали президенти Чилі та Болівії — Себастьян Піньєра й Ево Моралес (нагадаємо, один із полонених шахтарів — громадянин Болівії).

Яке щастя бути євреєм!

Яке щастя бути євреєм!

Лауреатом найпрестижнішої в англомовному світі літературної нагороди — Букерівської премії — цього року став британський письменник Говард Джейкобсон. 58–річний Джейкобсон уже двічі був кандидатом на здобуття «Букера», яким нагороджують письменників із країн Британської співдружності націй, але тільки тепер журі виявилося прихильним до його таланту. Роман «Питання Фінклера» (The Finkler Question), який характеризують як «філософську комедію», переміг у змаганні з творами багатьох іменитих претендентів, зокрема двічі букерівського лауреата Пітера Кері.

Той день, коли хапають

Той день, коли хапають

«Уже й Лужкова немає, а нічого не змінилося». — «Як це не змінилося! Раніше нас хапали одразу, а тепер — через дві хвилини». Такі іронічні діалоги можна було почути ввечері вівторка на Тверській площі Москви, де опозиційно налаштовані до влади сили вже вкотре намагалися провести «День гніву» — перший після звільнення з посади міського голови Юрія Лужкова. Попри кадрові зміни, московська влада традиційно не дала дозволу на проведення акції, а міліція традиційно її розігнала, запроторивши активістів у «кутузку».

Всі статті рубрики