Старим містом пройдуся

07.10.2010

Сімнадцять інформаційних дощок iз подачі міської влади встановили в Черкасах на історичних будівлях міста. Усе це задля того, аби самі черкащани та гості міста хоча б мимохідь могли більше дізнатися про минуле Черкас. А розробили історичні вивіски відомі в області краєзнавці — Василь Мельниченко, Василь Страшевич, Микола Щербина та Сергій Ганницький. На інформаційних дошках вони розмістили дату зведення будови, прізвище архітектора, власників будинку та імена відомих людей, котрі свого часу там бували.

Встановлення таких дощок стало наочним «посібником» і для популярної в Черкасах пішохідної екскурсії «Вулицями старого міста», ініційованої міською владою. «Ці екскурсії тривають у нас iз квітня до кінця жовтня. Упродовж двох годин ми розповідаємо туристам та черкащанам про древні Черкаси. Маршрут стартує від будівлі міськвиконкому та проходить повз 20 найвідоміших історичних і культурних пам’яток міста», — розповідає «УМ» менеджер турагенції «Намі» Олеся Оста­шев­ська.

За її словами, такі екскурсії користуються попитом у школярів Черкащини, а звичайнi мешканці міста часто приходять на них цілими родинами, особливо влітку, коли до них приїздять гості чи родичі з інших країн. Туристам цікаво дізнатися про пам’ятник Івану Підкові, подивитися на будівлі чоловічої та жіночої гімназій, садибу грабаря Щербини, кінотеатр Ярових, побувати в Гетьманському парку, музеї Симоненка, пройтися старовинною вулицею Хрещатик, де розміщено кілька будівель, зведених у минулих століттях.

А в середині жовтня в Черкасах стартує ще й автобусна екскурсія, на якій можна буде ознайомитися з храмами та парками Черкас, побувати на підприємствах міста.