З Україною — без змін

З Україною — без змін

«З Україною — без змін» — так називається велике інтерв’ю з новим президентом Польщі Броніславом Коморовським, що вийшло вчора в польській газеті «Жечпосполіта». Коморовський пояснює причини активізації контактів з Україною, що спостерігається останнім часом (упродовж тижня — два візити президента Польщі до України, в Харків і Ялту, та візит українського Прем’єр–міністра Азарова до Варшави). «Почався новий президентський термін (у Польщі). Цілком нормально, що на початку каденції підтверджується попередній рівень відносин двох країн та вказуються нові напрями», — каже глава РП. За словами пана Коморовського, це продовження лінії не конкретного президента, а всієї Польської держави.

Пошуки миру в калюжах крові

Пошуки миру в калюжах крові

Представники руху Талібан та уряду президента Афганістану Хаміда Карзая почали таємні переговори на найвищому рівні про закінчення війни, яка триває ось уже дев’ять років. Про це повідомляє газета «Вашингтон пост» із посиланням на афганські джерела. Попередні такі переговори, які відбувалися півроку тому в Саудівській Аравії, виявилися безрезультатними. За даними американського видання, нові переговори мають більш просунутий характер, і посланці Талібану отримали підтримку вищого керівництва Афганістану.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колір квітів, зміїна отрута і пластик

Колір квітів, зміїна отрута і пластик

Нобелівську премію з хімії цього року присуджено «за нові, більш дієві методи зв’язування атомів вуглецю для синтезу складних молекул, які можуть покращити наше повсякденне життя». Лауреатами стали американець Річард Ф. Хек та японці Ейїті Негісі й Акіра Судзукі. Науковці отримали «Нобеля» за фундаментальні розробки в галузі металорганічного каталізу, зокрема каталізу органічних зв’язків за наявності паладію. Американсько–японська група розробила нові методи , які дозволяють створювати складні органічні частинки, що імітують наявні в природі. Завдяки цим методам з’явилися нові лікарські препарати і матеріали, які використовуються в електроніці, сільському господарстві та інших галузях промисловості. Зокрема, саме розробки цьогорічних лауреатів посприяли появі такого матеріалу, як пластик.

Всі статті рубрики