НОВИНИ ПЛЮС

06.10.2010

«Містер Піткін» на небесах

У Великій Британії на 96–му році життя помер знаменитий комік Норман Уїздом, всесвітню популярність якому принесла роль Нормана Піткіна в комедійних стрічках «Містер Піткін у тилу ворога», «Містер Піткін в лікарні» тощо. Причиною смерті артиста, який останні роки жив на острові Мен, став серцевий напад.

Іран мириться з Єгиптом

Іран та Єгипет вирішили відновити пряме авіасполучення, перерване 1980 року після Ісламської революції в Ірані, коли Каїр надав притулок поваленому іранському шаху. Документ про співпрацю підписала авіаційна влада двох країн. Згідно з угодою, щотижня між Тегераном і Каїром виконуватиметься 28 прямих рейсів.

Бута таки передадуть США

Кримінальний суд Таїланду вчора закрив другу справу проти російського бізнесмена Віктора Бута, якого звинувачують у нелегальній торгівлі зброєю. Таким чином, як повідомляє ІТАР–ТАКС, усунено останню юридичну перешкоду для екстрадиції Бута до США. Проте захист підсудного сподівається протягом трьох днів подати апеляцію на рішення суду, щоб перешкодити видачі росіянина Сполученим Штатам.

Чилійських шахтарів витягнуть наступного тижня?

33 чилійських шахтарів, які після аварії 5 серпня на копальні Сан–Хосе залишаються заблоковані під землею, можуть підняти на поверхню до кінця наступного тижня. Таку надію висловив президент Чилі Себастьян Піньєра. За його словами, рятувальники впритул підібралися до гірників, ув’язнених на 700–метровій глибині.

Водночас ті працівники цієї шахти, які не працювали в небезпечну зміну і зараз перебувають на поверхні, влаштували акцію протесту у зв’язку з тим, що з серпня не отримували зарплату — відколи суд заморозив активи компанії–власника копальні.

У Пакистані знищили німецьких бойовиків

Пакистанські служби безпеки повідомляють про знищення у Північному Вазиристані вісьмох бойовиків терористичного угруповання «Джихад ісламі», що мали громадянство Німеччини. За даними агенції «Рейтер», бойовики загинули в результаті удару безпілотного винищувача, який, імовірно, належить ЦРУ, по мечеті в селищі Міралі неподалік кордону з Афганістаном. Не виключено, що знищені німецькі пакистанці мали відношення до підготовки серії масштабних терактів у Європі.

Гондураські поп–зірки згоріли живцем

Щонайменше 14 людей загинуло, 11 поранено в результаті аварії на атлантичному узбережжі Гондурасу. Як повідомляють місцеві ЗМІ, ДТП сталася за 220 км на північ від столиці Тегусігальпи. Автобус, у якому з концерту в місті Сан–Педро–Сула поверталися додому учасниці популярної поп–групи «Чікас самба» («Дівчата самба»), виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою. Загиблі — в основному дівчата віком до 25 років. Більшість із них згоріли живцем, коли автобус перевернувся і спалахнув. Імовірно, водій заснув за кермом. Також загинув водій вантажівки.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>