Перевага — «тушканчикам»

02.10.2010

Сьогодні в Сімферополі на другому етапі партконференції «регіонали» мають підвести риску під список висуванців у мажоритарних виборчих округах. У планах — гарантувати партії влади не менше 60 місць із сотні в головному представницькому органі автономії. А напередодні тутешні «регіонали» так само в дусі пріснопам’ятного комуністичного «одобрямсу» (всі 547 делегатів голосували тільки «за») схвалили виборчу платфому «Зробимо Крим перлиною України» і затвердили прізвища кандидатів до Верховної Ради АРК за партійним списком. Його очолив сам голова осередку ПР, очільник місцевого уряду Василь Джарти. Друге місце так само прогнозовано дісталося його заступнику, нинішньому спікеру ВР Володимиру Костянтинову. Далі — директор заводу шампанських вин «Новий Світ», гендиректор «Кримтеплиці», керівник заводу «Фіолент».

У списку не знайшлося місця не останній людині на півострові — Сергію Куніцину, нинішньому постійному представникові Президента України в Криму, який за Ющенка був головою Севастопольської міськдержадміністрації. Куніцин — колишній лідер тутешнього осередку провладної Народно–демократичної партії, а згодом — «Єдиного центру», дуже хотів долучитись до «перлинобудівництва» і навіть про всяк випадок заручився підтримкою вірних йому «афганців», які спеціально звернулися до Партії регіонів із приводу включення пана Сергія у список. Василь Джарти пояснив відмову просто: мовляв, Сергію Володимировичу варто зосередитись на нинішній відповідальній посаді. Хоча, на думку місцевих оглядачів, причина в іншому — здоров’ї колишнього двічі прем’єра автономії. За деякою інформацією, після другої складної операції на хребті, зробленій за кордоном, Куніцин уже більше місяця перебуває на стаціонарному лікуванні. Від його участі у списку відмовилась також місцева «Сильна Україна» і прохідний «Союз».

Лідер кримських комуністів Леонід Грач відзначає присутність у списку «регіоналів» людей із–поза півострова (їх заводить Василь Джарти, який сам — із Макіївки Донецької області). Позавчора у ефірі ТРК «Чорноморська» Грач сказав: політичні «тушканчики» з місцевої еліти «готові лягти під Джарти, вони не хочуть бачити, що там вже заснули до десятка осіб, завезених, розпальцьованих із інших регіонів, які будуть перерозподілять тут кримську землю і вести класову боротьбу проти кримчан». n