А музика звучить...

02.10.2010
А музика звучить...

«Зроби своє життя музичним» — це слоган найбільшої та найавторитетнішої в Україні виставки професійного звукового і світлового обладнання і музичних інструментів «Український музичний ярмарок–2010», який проводиться щороку, починаючи з середини 90–х. Цього року 7, 8, 9 жовтня у п’яти павільйонах НК «Експоцентр України» буде представлено найсвіжіші розробки найкращих закордонних і українських фірм — у виставці беруть участь «Акрополіс», «Арт Р», «Джаз–Клуб», «Зінтеко», «Комора», «Лайтек», «Індіго мюзік», «Кортмі», «Мега–шоу», «Реал–мюзік», «Соло», «Трембіта», «Юритмікс» та інші. Головними експозиційними напрямами є такі: музичні інструменти для професіоналів і початківців, професійне звукове та світлове обладнання, обладнання для студій звукозапису, сценічне обладнання та конструкції, ді–джей обладнання, світловий та звуковий дизайн, музична література, фахові семінари та презентації.

9 жовтня на відкритому майданчику Експоцентру відбудеться великий збірний концерт під назвою Come together, який вшанує пам’ять великого «бітла» Джона Леннона, котрому цього дня виповнилося б 70 років. «У всьому світі день народження Джона Леннона відзначатимуть концертами, теле і радіо–мостами, — каже голова Спілки звукорежисерів Володимир Різник. — Ми також підготували сюрпризи для наших гостей. Відкриватимуть концерт переможці дитячого фестивалю Yellow submarine та всеукраїнського конкурсу фан–клубу The Beatles. Дали згоду і запропонують власні твори та кавер–версії пісень Джона Леннона і «Бітлз» відомі українські артисти Енвер Ізмайлов, Володимир Соляник, Тарас Петриненко, Сергій Чантурія, Роман Гриньків, Юрій Товстоган, Карлен, групи «Джаз–експромт», «Кобза», «Либідь», «Козацькі забави» та «важкі» рокери «Вайт» і «Сад». Також окрему програму підготував Великий Бенд, у складі якого ансамбль «Камерата» та духова секція. Під час шоу проводяться супутникові включення з Ліверпуля, Гамбурга, Львова, Кракова, Москви, де проходитимуть аналогічні заходи. Відомо, що діалог із нами вестимуть Сєва Новгородцев із Бі–Бі–Сі, польські «Червоні гітари», російський «Аріель». До речі, подібні вшанування відбудуться також у Черкасах, де діє відомий у світі «Бітлз–Клуб–Черкаси». Президент Клубу Сергій Радченко розповів «УМ»: «До цього часу знаменита пісня Джона Леннона «Дайте миру шанс» є гімном борців за мир у всьому світі. Водночас є відомими його парадоксальні вислови, сказані на концерті у присутності королівської родини, мовляв, ті, хто сидить на дешевих місцях — аплодуйте, а інші — потрусіть коштовностями... Будучи в Америці, Леннон на запитання журналістів, як той знаходить Америку, відповів: летимо до Гренландії, а там повертаємо наліво... Заява про те, що «Бітлз» популярніші за Ісуса Христа викликала справжній шок у християнському світі. Леннон пройшов через усі земні гріхи, але довів, що може кардинально змінюватися — останні п’ять рокiв він вів тихе сімейне життя. Незважаючи на дуже суперечливий характер, Джон Леннон мав ніжне серце і вразливу душу. До того ж, він реально впливав на політичну ситуацію у світі».

Також у межах ярмарку триватиме вокальний проект «Стоголос–2010» для юних вокалістів — учнів музичних шкіл. Організатори проекту — Спілка звукорежисерів України, Олекандр Пономарьов, студія звукозапису «З ранку до ночі». Кожна дитина матиме можливість взяти участь у творчому процесі запису ексклюзивного варіанта пісні «Я вдома» у виконанні Олександра Пономарьова, яка вийде окремим синглом на CD.