ВИБОРИ–2010

30.09.2010

Фінансування кампанії

Президент Віктор Янукович підписав зміни до держбюджету на 2010 рік у частині збільшення фінансування місцевих виборів. Рішення про це Верховна Рада ухвалила 23 вересня, «накинувши» на потреби виборчої кампанії на місцях 8,531 млн. грн.

Зірки на чолі списків

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко очолив список Партії регіонів у Київську облраду. Бойко є головою столичного обкому ПР. Також до першої п’ятірки «регіоналів» входять голови обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк та облради — Олександр Качний.

Митрополит УПЦ МП Агафангел (Саввін) очолив список Партії регіонів на виборах до Одеської облради. За ним слідом — депутат Одеської міськради Олексій Гончаренко (позашлюбний син Олексія Костусєва, який іде на мера), начальник Генштабу Григорій Педченко, голова обл­ради Микола Скорик та ректор юракадемії Володимир Завальнюк.

* * *

Список партії «Єдиний центр» до Закарпатської облради очолив екс–голова секретаріату Президента Віктор Балога.

* * *

Олег Тягнибок очолив список ВО «Свобода» до Львівської обласної ради. Друга в переліку кандидатів — філолог Ірина Фаріон.

А в Київській області на чолі списку «свободівців» іде народний артист України Богдан Бенюк.

«Регіони» з чорного ходу

Партія регіонів на Донеччині одержить перший номер у більшості бюлетенів, бо першою подала списки кандидатів. Лідерка ПСПУ Наталія Вітренко заявила, що міліція запускала «регіоналів» із чорного ходу без черги.

Столичні розборки

Співробітники СБУ в Києві вчора увірвалися до офісу фірми «Рось», директором якої є депутат Київради від БЮТ Володимир Семинога. Обшук санкціонувала прокуратура столиці. Партія «Батьківщина» пов’язує такі дії СБУ з виборчою кампанією.