Дрижаки на порозі

Дрижаки на порозі

Теплим одягом і парасольками радять поповнити в ці дні свій гардероб синоптики. Як повідомляє Український гідрометцентр, 30 вересня — 1 жовтня, у зв’язку з переміщенням на територію України циклону з Балкан, очікується ускладнення погодних умов. Балканський гість принесе в Україну дощі, в Карпатах — навіть iз мокрим снігом, на півдні країни, у східних та більшості центральних областей прогнозують сильні дощі з грозами. Опади супроводжуватимуться сильними вітрами — до 17—22 м/с, у Криму та Приазов’ї — подекуди до 25–30 м/с.

Люди з нашого лугу

Люди з нашого лугу

Офіційно нова організація, установчі збори якої відбулися у Вінниці, іменуватиметься «Українське товариство приятелів лужицько–сербської культури». Чому саме в головному місті Поділля, а не, скажімо, в Києві? Відповідь проста: товариство виникло з ініціативи вінничанина — поета, дослідника та перекладача із західнослов’янських мов Григора Мовчанюка. Останніми роками його увага була прикута до літератури найзахіднішого слов’янського народу — лужицьких сербів (їх налічується лише близько 60 тисяч осіб, які компактно мешкають у Німеччині поблизу кордонів із Чехією та Польщею). Мовчанюк не тільки активно перекладав поетів–лужичан (видаючи, до речі, їхні книжки власним коштом), а й пропагував їхню творчість в Україні, поступово зацікавлюючи колег. Тож до нового товариства ввійшли дванадцять співзасновників.

А що у вас є на мене?

А що у вас є на мене?

«Під час своєї громадської діяльності я регулярно висловлюю критику на адресу вищих посадових осіб, ділюся своїми думками з друзями, з іноземцями, спілкуюся про це в інтернеті й на вулиці. Хочу поцікавитися, чи підпадаю я під сферу інтересів Служби безпеки України як людина, яка становить загрозу національній безпеці та обороні України?» Із заявами приблизно такого змісту журналісти і відомі громадські діячі вчора прийшли до громадської приймальні СБУ в Києві, реагуючи на численні випадки «зацікавленості» представників спецслужби діяльністю громадських організацій та ЗМІ.

Волосся, як мереживо

Волосся, як мереживо

На унікальний витвір перукарського мистецтва Ольга Віщенко витратила 1,5 кілограма (!) волосся, півкіло клею та стрази. Всього за 50 хвилин на голові моделі виросла 5,2–метрова вежа iз 45 куль зі штучного волосся, яку майстриня завбачливо закріпила на пластиковому каркасі. Ходити з чотирикілограмовим рекордом модель не змогла, тому позувала фотографам, сидячи на стільчику.

«Американці» атакують

«Американці» атакують

Карантин, зокрема, оголошено у Шполянському, Кам’янському, Тальнівському, Драбівському районах і двох містах — Черкасах та Смілі. Виною всьому не якась смертоносна інфекція, а звичайний... метелик. Але дуже ненажерливий. «Американський білий метелик їсть усе підряд — не лише декоративні дерева, а й плодові. Починав із шовковиці, а тепер розповсюдився на яблуню, грушу та сливу», — розповів «Україні молодій» мешканець Сигнаївки Василь Марченко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Дайте жити! Дайте писати!»

«Дайте жити! Дайте писати!»

Із закликом до біло–синьої влади дозволити представникам преси вільно працювати і жити звернулися журналісти й активісти громадських організацій. Акцію присвячено 10–м роковинам зникнення і вбивства редактора «Української правди» Георгія Гонгадзе. Його силует біля напису «Дайте жити! Дайте писати!» розміщено на п’ятьох рекламних бігбордах уздовж трьох найбільших трас, які ведуть iз Києва, — новообухівської, старообухівської та вишгородської. Саме цими трасами їздить до своїх заміських маєтків українська влада, зокрема Президент Віктор Янукович, спікер парламенту Володимир Литвин та екс–глава держави Леонід Кучма, стверджують учасники громадської кампанії «Новий громадянин».

Чорний вересень

Чорний вересень

Цими днями минає 69 років з часу масових розстрілів у київському Бабиному Яру. В останні дні вересня 1941 року німецькі нацисти, які окупували Київ, зігнали і розстріляли тут понад 34 тисячі євреїв та українців. Це стало початком жахливого геноциду, за три роки окупації української столиці у Бабиному Яру розстріляли від 70 до 200 тисяч людей, зокрема і діячів українського націоналістичного руху та полонених червоноармійців.

Всі статті рубрики