Осінь. Кепки полетіли

Осінь. Кепки полетіли

Іще в понеділок мер Москви Юрій Лужков, повернувшись на роботу після тижневої відпустки, бадьоро відрапортував: у відставку він не збирається, графік роботи розписаний на тиждень уперед. Принагідно міський голова приймав поздоровлення: під час відпочинку в Австрії він відзначив 74–річчя.

А вже вчора головною новиною не лише столичного інформаційного простору в Росії стало повідомлення з Китаю. Там із державним візитом перебував російський президент Дмитро Медведєв, який вирішив не чекати повернення до Кремля, щоб підписати указ про звільнення столичного градоначальника. Із незвично жорстким формулюванням: «у зв’язку із втратою довіри президента».

Як заявила прес–секретар Медведєва Наталія Тімакова, у Лужкова було тільки два варіанти: піти у відставку добровільно або «втратити довіру». За словами речниці, Медведєв не планує найближчим часом зустрічатися з екс–мером. Обов’язки міського голови, згідно з указом президента, поки що виконуватиме перший віце–мер Володимир Ресін.

Яструби задзьобали голуба

Яструби задзьобали голуба

Президент Косова Фатмір Сейдію подав у відставку. Офіційною причиною є те, що минулої п’ятниці Конституційний суд Косова постановив: Сейдію не може поєднувати посади президента і голови своєї партії — Демократичної ліги Косова.

До віку своєї героїні не дотягнула...

До віку своєї героїні не дотягнула...

Позавчора в Лос–Ан­джелесі уві сні у своєму будинку померла 100–річна американська акторка Глорія Стюарт. Нинішньому поколінню кіноглядачів вона була відома передусім роллю у фільмі «Титанік». А в 30–х роках минулого століття Стюарт ще молодою, вродливою блондинкою знялася в багатьох фільмах і користувалася великою по­пулярністю. Популярний фан­тастичний фільм за романом «Людина–невидимка» із Глорією в головній жіночій ролі ще й тепер часто демон­струють західні телеканали.

Всі статті рубрики