Сцени з «Фауста» в українськiй iнтерпретацiї

Сцени з «Фауста» в українськiй iнтерпретацiї

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В уявi багатьох шанувальникiв класичної музики творча спадщина видатного нiмецького композитора–романтика Роберта Шумана (1810—1856) найчастiше асоцiюється з його фортепiанними творами (цикли мiнiатюр «Карнавал», «Метелики», «Крейслерiана», «12 симфонiчних етюдiв» тощо), вокальними циклами («Любов поета», «Круг пiсень», «Мiрти», «Любов i життя жiнки»), з чотирма симфонiями, трьома сонатами i знаменитим концертом для фортепiано з оркестром, створеним спецiально для його дружини Клари Вiк — талановитої пiанiстки. Проте вiдомо, що Роберт Шуман написав ще твори для солiстiв, хору й оркестру. Серед них — єдина у творчостi композитора опера «Геновева», ораторiя «Рай i Перi», музична казка «Паломництво Рози», «Реквiєм по мiньйонi», «Сцени з Фауста» та чимало iнших, якi у нас ранiше нiколи не виконувалися.

Брат на брата

Брат на брата

Колишній міністр енергетики Ед Мілібенд очолив нині опозиційну Лейбористську партію Великої Британії. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, минулими вихідними на виборах нового лідера лейбористи віддали йому трохи більше 50 відсотків голосів. Єдиним суперником екс–міністра був... його старший брат Девід Мілібенд, який відстав усього на 1,3 відсотка. 40–річного Еда вважають більш лівим від Девіда, що гарантувало йому підтримку профспілок і, в остаточному підсумку, перемогу в боротьбі за партійне лідерство.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Проблемний берег

Проблемний берег

Палестино–ізраїльські мирні переговори опинилися під загрозою зриву: вчора завершився десятимісячний мораторій на будівництво поселень на Західному березі річки Йордан. Раніше палестинці погрожували вийти з переговорного процесу, якщо мораторій не продовжать. Попри численні заклики квартету з близькосхідного врегулювання (США, Росії, Євросоюзу та ООН), ізраїльський уряд поки що на це не пішов. Але за кілька хвилин до завершення мораторію прем’єр–міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху закликав палестинського лідера Махмуда Аббаса не припиняти мирний діалог.

Той, хто витирав туш

Той, хто витирав туш

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З Уляном нас доля звела біля славнозвісного гастроному на розі Пушкінської і Прорізної — саме тут завжди гуртувався мистецький люд на «чарку кави» і бесіду гомінку ще, мабуть, так iз років 1960–х. Сталося це року Божого 2005–го. Стояв спекотний липень, і сонце робило з повітря недосяжно накраяний мармелад. Щойно Олесь заговорив — від­чулись дві речі — щирість і вразливість, а отже, — с п р а в ж н і с т ь, без жодних «понтярських» замашок чи зіркових «здвигів», тим більше — без «німба» Шевченківського лауреата. Він розмовляв зі мною як iз рівним, хоча був старший на 20 життів, років і книжок. І оця мужність завжди бути собою притягала незримим магнітом...

Є у революції кінець?

Є у революції кінець?

Єдина соціалістична партія Венесуели (ЄСПВ) під керівництвом президента Уго Чавеса отримала більшість у парламенті. Проте, як повідомляє агенція «Рейтер» із посиланням на Національну виборчу раду Венесуели, опозиція також потрапила до законодавчого органу країни. За попередніми результатами виборів, що відбулися минулої неділі, опозиційні до правлячих соціалістів сили здобули третину зі 165 депутатських мандатів.

13 поляків — на німецький «Мерседес»

13 поляків — на німецький «Мерседес»

Німеччина та Польща шоковані трагедією, яка сталася в неділю на автобані за 30 кілометрів на південь від Берліна. О 10.30 за місцевим часом автобус, який перевозив польських туристів, потрапив у ДТП, внаслідок якої загинуло 13 людей. Ще 31 людина отримала поранення, п’ятеро перебувають у критичному стані — з тяжкими пошкодженнями внутрішніх органів та голови їх госпіталізували у спеціалізовану клініку в Берліні.

Всі статті рубрики