«Бурлаки» за Волгою

«Бурлаки» за Волгою

Зараз на головному конвеєрі автомобільного заводу в Кременчуці виготовляють першу партію сідельних тягачів КрАЗ Т17.ОЕХ «Бурлак». Їх запустили у серійне виробництво після того, як наприкінці минулого року успішно завершилися сертифікаційні, а потім і полігонні випробування згаданої новинки. Йдеться про вантажівку підвищеної прохідності для транспортування причепів і напівпричепів загальною масою до 75 тонн, обладнану двигунами Ярославського моторного заводу потужністю 400 кінських сил. Тож фахівці холдингової компанії «АвтоКрАЗ» називають її супертягачем і демонструють спроможність останнього перевозити, скажімо, сучасні танки. Хоча насправді йому доведеться «бурлакувати», в основному, по цілком мирному бездоріжжю в умовах, так би мовити, наближених до «бойових». Причому як на Крайній Півночі, так і на піщаних дюнах та гірських перевалах...

Із хрестом і комп’ютером

Із хрестом і комп’ютером

У день Різдва Пресвятої Богородиці в обласному центрі Прикарпаття освятили незвичайну культову споруду, збудовану в традиційному галицькому стилі. Колись на цьому місці стояв величний монастирський комплекс отців Редемптористів. Його червоноармійці зруйнували в 1946 році, а настоятеля святої обителі закатували до смерті.

Класи... на стовпах

Класи... на стовпах

Кожного ранку батьки села Мульчиці Володимирецького району Рівненщини випроводжають своїх дітей до школи з думкою, щоб вони повернулися додому живі та здорові. А хвилюватися й справді є чого, адже школа, в якій навчаються майже 420 учнів, перебуває в аварійному стані ще з 2004 року. Це офіційно визнала й обласна санепідемстанція. Хоча для такого висновку авторитетної комісії й не потрібно, адже як тільки переступаєш поріг навчального закладу, так і остерігайся, щоб на голову не впав шмат штукатурки. Зокрема, журналістам довго чекати цього не довелося — лише зайшли на хвильку під час уроку до класу, як зі стелі посипався пісок. Навіть дверима не довелося грюкати.

Всі статті рубрики