НОВИНИ ПЛЮС

23.09.2010

Час «К»

Учора голова Конституційного Суду Анатолій Головін підписав розпорядження про проведення засідання КС із розгляду питання про конституційну реформу в четвер, 23 вересня. Цікаво, що засідання транслюватимуть у прямому ефірі.

А тим часом колишній міністр юстиції Микола Оніщук вважає, що, незалежно від того, яким буде рішення Конституційного Суду, воно не змінить тіло Конституції. «Рішення КСУ не створюють нових норм права, тому тіло Конституції залишається недоторканим і незмінним», — наголосив президент Інституту правової політики. Оніщук вважає, що рішення КС може лише створити підставу для започаткування процедури внесення змін до Конституції.

Обірвана євроінтеграція

У Європейській комісії заперечують прогноз, що угода про асоціацію буде підписана на саміті Україна — ЄС 22 листопада. «На нинішньому етапі ми не думаємо, що можливо підписати угоду про асоціацію в листопаді нинішнього року. Ми вже погодилися, що нам необхідний як мінімум ще рік», — заявила представник Європейської комісії Анжела Пілоте. За її словами, саміт дасть можливість подивитися, «де саме ми перебуваємо щодо угоди про асоціацію», повідомила агенція «Інтерфакс».

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів звільнив главу Державного комітету із земельних ресурсів Олега Кулініча.