Ви чиї будете?

22.09.2010

Голова Тростянецького районного осередку Народної партії Микола Панкін того дня не чекав несподіванок. Підготував документи для того, щоб подати список членів дільничних виборчих комісій від партії, і ніс їх здавати. Але дорогою документи у пана Миколи... забрали.

«Мене зупинив однопартієць, заступник голови районної ради Степан Сотников, запросив зайти до нього в кабінет, аби ще раз поглянути на список. А коли розгорнув папери, заявив раптом, що документів не віддасть — список йому не сподобався», — розповів на прес–конференції Микола Панкін.

Сотников перебіг до кабінету голови райради, але й тут Миколі Панкіну не вдалося повернути паперів. Аби припинити суперечку, довелося викликати міліцію. Правоохоронці документи забрали, але керівникові партосередку не повернули. Більше того, довелося писати пояснення, бо Сотников звинуватив Панкіна у спробі його побити.

Звільнившись від клопотів, Микола Панкін знову підготував необхідні документи і таки встиг подати до комісії. Проте об одинадцятій вечора його розбудив дзвінок: із комісії повідомляли, що заступник начальника Тростянецької міліції Олег Авершин прийшов забирати вже зареєстровані документи і запропонував натомість свої. Треба віддати належне, жодних замін йому не дозволили.

Історія схожа на анекдот, але сміятися Миколі Панкіну не хочеться. Він цікавиться: чому чиновники перешкоджають нормальному виборчому процесу? «Ми в одній коаліції з Партією регіонів, і я підтримую її в цілому. Але її члени на місцях цю політику спотворюють. Щодо нашої організації, то вважаю, якщо людина хоче працювати на іншу політсилу, хай просто здасть партквиток і не числиться в Народній партії. А то заходжу до нашого однопартійця — а у нього грамота Партії регіонів. То кого він врешті підтримує?» — обурюється Панкін.

Режисером тростянецьких чудасій пан Микола називає конкретну людину — колишнього голову райдержадміністрації, який утратив свою посаду у 2005 році, Миколу Березіна. Хоча говорить, що той — людина в районі дуже непопулярна, бо за свого керування завдав тут немало шкоди. Колишні соратники підтримують його й намагаються чинити в районі свою політику, і політика ця — на підтримку Партії регіонів.