НОВИНИ ПЛЮС

18.09.2010

«Наша Україна» пропонує на голову політради Наливайченка

Конференція Київської міської організації партії «Наша Україна» позавчора проголосувала за включення Валентина Наливайченка до списку делегатів з’їзду «НУ», який відбудеться 24 вересня, та висунула кандидатом у члени політради партії. Також столичні «нашоукраїнці» одностайно запропонували кандидатуру екс–голови СБУ на посаду голови політради партії. Лідер громадської ініціативи «Оновлення країни» подякував київському активу партії та пообіцяв відкриту і чесну співпрацю.

Також під час конференції до лав «Нашої України» прийняли двох колишніх міністрів: закордонних справ — Володимира Огризка, охорони здоров’я — Василя Князевича.

Прокуратура хоче зберегти Горбаля для Львівщини

Прокурор Львівщини опротестував рішення обласної ради від 8 вересня про висловлення недовіри голові облдержадміністрації Василю Горбалю — мовляв, облрада вийшла за межі своїх повноважень, визначених законом про місцеве самоврядування, а також порушила вимоги Конституції; крім того, пункт про недовіру не був включений до порядку денного сесії, не розглядалось питання про звіт глави ОДА.

За даними «УМ», Горбаль таки втратить «губернаторську» посаду — до цього схиляється керівництво «регіоналів» у столиці. З огляду на це обласний голова, всупереч вимогам закону, досі не склав мандат народного депутата.

Янукович не хоче бачити себе на рекламі?

Віктор Янукович заборонив використовувати ім’я і зображення Президента у виборчій агітації. Указом від 16 вересня «Про недопущення порушень закону під час виборчої агітації» глава дер­жави встановив, що розміщення соціальної реклами з використанням імені і зображень Президента здійснюється тільки з його згоди.

Проект Податкового кодексу йде до ВР

Уряд у понеділок внесе на розгляд Верховної Ради проект Податкового кодексу України. Про це вчора повідомив пресі віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко. За його словами, залишилося доопрацювати «несуперечливі» питання.

Справа Гонгадзе

Заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства у справі Олексія Пукача — вбивці Георгія Гонгадзе — до 14 грудня. Про це повідомив сайт «Українська правда» з посиланням на поінформовані джерела.