Кандидата замовляли?

18.09.2010

Один з лідерів партії «Єдиний центр» Ігор Кріль написав Президенту Віктору Януковичу листа, в якому просить захистити їхнього партійного претендента на посаду мера Харкова — Андрія Білогрищенка — від можливого замаху. «Інформацію про найнятого в Росії професіонального вбивцю, що має завдання фізичного знищення кандидата, нам повідомили компетентні джерела у правоохоронних органах Харківської області, — пише народний депутат від «НУНС». – Причому замовлення цієї брудної операції зроблено в Харкові».

Кріль назвав і ім’я можливого замовника, сповістивши, що «ситуація навколо Білогрищенка бере початок у кабінеті нинішнього харківського градоначальника Геннадія Кернеса». Секретар міськради від Партії регіонів, який очолив місто після переходу міського голови Добкіна на посаду «губернатора», як відомо, вважається прохідною кандидатурою на мерське крісло і веде досить жорстку передвиборчу кампанію. «Людині з кримінальним минулим, вельми сумнівною репутацією і найвищим антирейтингом, — зазначає пан Кріль, — вкрай необхідно задовго до дня голосування «зачистити» півторамільйонний Харків від усіх, хто здатний створити навіть найменшу конкуренцію».

Скаржаться на нечесну передвиборчу гру харківських «регіоналів» і представники інших політичних партій, кандидати яких можуть скласти конкуренцію ставленику нинішньої правлячої команди. Голова обласної організації партії «Реформи і порядок» Іван Варченко повідомив, що районні управління юстиції Харківщини відмовляються проводити переєристрацію керівників обласної організації «Батьківщини» і не визнають нових районних голів ПРП. А представник ВО «Батьківщина», політолог Валерій Дудко поскаржився на неможливість установити на Харківщині рекламні щити його партії. «Усім представникам рекламної сфери було сказано, що коли вони розмістять нашу рекламу, то в них буде маса неприємностей від податкової, від пожежників, від міліції», — каже Дудко, наводячи для прикладу історію з вивішеними білбордами у Чугуєві. Уся рекламна атрибутика була знищена там за лічені години.

Не можна зараз у Харкові також розповсюджувати листівки з критикою на адресу Кернеса та голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. Принаймні активістам громадської організації «Зелений фронт», які роздавали подібну друковану продукцію перехожим, влаштували справжній міліцейський погром з арештами, обшуками і конфіскацією агіток.

Натомість місто наразі завішане гігантськими портретами Президента. Складається враження, що саме Янукович, а не Геннадій Кернес балатуватиметься у харківські мери.