НОВИНИ ПЛЮС

16.09.2010

Візит європейця

20—22 вересня в Україні з офіційним візитом перебуватиме президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу. У Києві він зустрінеться з Президентом Януковичем, Головою Верховної Ради Литвином, Прем’єр–міністром Азаровим, главою МЗС Грищенком, лідерами коаліції та опозиції і представниками неурядових організацій. 22 вересня в Одесі пан Чавушоглу матиме зустрічі з викладачами та студентами Одеської національної юридичної академії, представниками місцевих та регіональних органів влади.

Доповідь «Функціонування демократичних інституцій в Україні» ПАРЄ планує обговорити під час чергової пленарної сесії в Страсбурзі 5 жовтня.

Львів’яни вимагають не чіпати мову

Львівська обласна рада просить Президента Віктора Януковича і спікера ВР Володимира Литвина зняти з розгляду парламенту законопроект «Про мови в Україні». За відповідне звернення позавчора проголосувало 89 депутатів облради. Вони свідчать, що законопроект коаліції по суті надасть російській мові статус другої державної. У разі ігнорування свого прохання Львівська облрада залишає за собою право звернутися до людей із закликом взяти участь у масових акціях протесту на захист української мови.