Зашморг на пісні

15.09.2010
Зашморг на пісні

Сергiй Звенигородський. (Фото з сайту sumno.com.)

Позавчора відділ зв’язків із громадськістю обласної міліції розповсюдив повідомлення про розкриття досить гучного злочину — вбивства знаного передовсім у «неофіційних» мистецьких колах 42–річного полтавського рок–музиканта, поета і художника Сергія Звенигородського, більш відомого під сценічно–тусовочним ім’ям Маріо. Сталося це наприкінці серпня під час дводенного всеукраїнського фестивалю аматорського мистецтва «Вйо, Кобеляки», який уже третій рік поспіль організовував уродженець згаданого міста–райцентру, відомий столичний музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін.

Саме там, у Кобеляках, біля мосту через річку Ворсклу, фактично за кілька десятків метрів од наметового табору вночі Сергія знайшли мертвим із затягнутими на шиї його ж підтяжками. Ім’я «Маріо» значилося на офіційній афіші фестивалю, його виступ очікували наступного дня, але так і не дочекалися... Ця смерть одразу почала «обростати» найрізноманітнішими чутками: припускали як банальну сварку з місцевою «гопотою», грабунок відеокамери, так і «покарання» за творчу діяльність, світоглядні позиції талановитого митця.

Правоохоронці ж повідомляють про затримання 16–річної мешканки одного з сусідніх сіл, проти якої вже порушено кримінальну справу саме за умисне вбивство. Зі слів дівчини, котра тільки–но закінчила 9 класів, із полтавським музикантом, який був добряче напідпитку (це підтверджують й інші учасники фестивалю та глядачі), вона познайомилася в наметовому таборі. А коли пішла з ним прогулятися до річки, новий знайомий нібито почав «чіплятися» до неї, тобто домагатися інтиму. Тож неповнолітня спочатку вдарила більш ніж удвічі старшого за неї чоловіка палицею по голові, а потім задушила тими ж таки підтяжками...

Згідно з висновками експертів, причиною смерті справді стала механічна асфіксія. А от у згадану версію суто «дівочого» злочину вірять далеко не всі. Не лише тому, що, згідно з нею, вчорашня школярка власними руками позбавила життя чоловіка у розквіті сил, колишнього «афганця». Поведінка потенційної жертви насильства, котра навіть після «нейтралізації» нахаби ударом палиці не втікає від нього, а залишається душити, також, погодьтеся, викликає чимало запитань. Тим паче, що неповнолітня дівчина, за даними правоохоронців, на обліку в міліції не перебувала, серед односельців «характеризувалася позитивно». Залишається сподіватися, що слідство, яке триває, розставить усі крапки над «і» в цій сумній історії.