НОВИНИ ПЛЮС

14.09.2010

Азаров схвалює русифікацію

Прем’єр–міністр Микола Азаров вважає, що у випадку ухвалення Верховною Радою законопроекту про мови буде ліквідована дискримінація мов нацменшин. Про це він заявив у ході VI Українського муніципального форуму в Ялті, повідомляє прес–служба Кабміну. Азаров зазначив, що законопроект, підготовлений предствниками владної коаліції, повинен бути прийнятий, оскільки він ліквідує факти дискримінації насамперед російськомовного населення. «Тим більше такі завдання були поставлені ще в передвиборній програмі Президента Віктора Януковича», — сказав Прем’єр.

Справи Макаренка і Діденка підуть до суду

До 20 вересня кримінальні справи проти колишнього першого заступника керівника «Нафтогазу України» Ігоря Діденка та екс–глави Держмитниці Анатолія Макаренка повинні бути передані до суду. Відповідне доручення дав підлеглим голова СБУ Валерій Хорошковський, повідомляє журнал «Фокус» із посиланням на джерело у Службі безпеки. За даними джерела, кримінальні статті, за якими обвинувачують колишніх чиновників Тимошенко, нібито повинні бути посилені.

Нагадаємо, йдеться про привласнення урядом БЮТ газу компанії «Росукренерго».

Справи партійні

Народний депутат від «НУНС» Володимир Стретович склав з себе повноваження голови партії «Християнсько–демократичний союз», яку очолював упродовж 12 років.

Улітку до лав партії вступив депутат від «НУНС» Давид Жванія — член парламентської коаліції з Партією регіонів, якого тепер вважають неформальним лідером християнських–демократів. З’їзд партії, що відбувся минулих вихідних, скасував одноосібне керівництво партією — натомість головним органом стала колегія ХДС; до неї входить зокрема і Жванія. Також партійний форум ухвалив рішення про самостійну участь ХДС у місцевих виборах.

* * *

Міський голова Львова Андрій Садовий припинив членство в партії «Наша Україна» і вирішив іти на нові вибори мера як позапартійний. «Враховуючи вимоги чинного закону про вибори, я змушений висуватися від однієї з партій. Я розраховую на підтримку тих проукраїнських демократичних сил, які поділяють принципи самоорганізації громади і розвитку місцевого самоврядування», — водночас зазначив пан Садовий.

* * *

Голова Івано–Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк очолить список Партії регіонів на виборах в облраду. «Мені імпонує програма «Будуємо нову Україну» — це моя програма, частина моєї програми, яку я оголосив ще до виборів, що ми перебудуємо Прикарпаття і зробимо з нього писанковий край», — пояснив глава ОДА на суботній прес–конференції. Також він зазначив, що наразі лишається позапартійним, а відпустку на час агітаційної кампанії не братиме.