НОВИНИ ПЛЮС

11.09.2010

Медведєв проти Лужкова

Автори скандального фільму про президента Білорусі Олександра Лукашенка «Хрещений бацька» зняли аналогічне розслідування про діяльність мера Москви Юрія Лужкова. Фільм під назвою «Справа в кепці» вчора ввечері показав телеканал НТВ. В анонсі автори репортажу обіцяли відповісти на запитання, чому Москва задихалася від диму, а її мер рятував своїх бджіл, як дружина мера стала найбагатшою жінкою Росії, як розподіляються найбільш ласі шматки російської столиці тощо.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерело в адміністрації президента РФ повідомляли, що Кремль «вимагатиме від Юрія Лужкова пояснень за спроби вбити клин між президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем’єром Володимиром Путіним». Так в адміністрації президента нібито розцінили статтю Лужкова в «Россійской газєтє», де він захищає прокладання траси через Хімкинський ліс. У матеріалі мер Москви називає рішення Медведєва призупинити будівництво траси «недешевими маніловськими ідеями». Як припускають російські оглядачі, Лужков не захотів іти проти прем’єр–міністра, який затвердив рішення про будівництво дороги.

Умаров каже, що організував теракт у Владикавказі

Лідер північнокавказьких бойовиків Доку Умаров у відеозверненні, розміщеному на сайті Kavkazcenter.com, узяв на себе відповідальність за позавчорашній теракт у Владикавказі, внаслідок якого, за новими даними, загинуло 17 людей. Умаров, який іще недавно заявляв, що складає з себе повноваження «еміра Кавказького емірату», але згодом відмовився від свого наміру, пообіцяв і надалі проводити такі «спецоперації» на території Росії. Умаров намагається брати на себе відповідальність практично за кожен теракт на території Росії, однак слідчі скептично оцінюють ці заяви.

ООН ухвалила резолюцію щодо Косова

Генеральна Асамблея ООН ухвалила запропонований Сербією проект резолюції щодо Косова. Нагадаємо, напередодні Сербія пом’якшила цей документ, замінивши вимогу нових переговорів про статус своєї колишньої провінції на заклик до діалогу «за всіма відкритими питаннями». «Процес діалогу вже сам по собі є важливим чинником зміцнення миру, безпеки і стабільності в регіоні», — наголошується в резолюції. Керівництво Косова привітало готовність Белграда до співпраці.

Аварія в Бразилії

У Бразилії товарний потяг врізався у пасажирський автобус. Із 30 пасажирів дев’ятеро загинуло, ще 15 перебувають у критичному стані внаслідок численних травм. Товарняк протягнув автобус близько ста метрів, буквально перерізавши його навпіл. Водій автобуса, який став винуватцем аварії, виїхавши на колію всупереч заборонному сигналу, відбувся синцями.

Кінга замінить Морган

Телекомпанія Сі–Ен–Ен знайшла ведучого на зміну Ларрі Кінгу, який 16 грудня востаннє вийде в ефір зі своїм знаменитим ток–шоу, яке незмінно вів упродовж 25 років. Після звільнення знаменитого телевізійника, який вирішив піти на пенсію і присвячувати більше часу родині, на його місце прийде 45–річний британець Пірс Морган. Американцям він відомий передусім як суддя на шоу «Америка має талант». На британському телебаченні Морган вів авторську програму, пiд час якої, як і Кінг, брав інтерв’ю у знаменитостей і політиків.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>