Троє грипозних «друзів»

Троє грипозних «друзів»

Як розповів «УМ» директор Українського центру грипу та ГРІ МОЗ України, доктор медичних наук Олександр Гриневич, на Україну насуваються три штами грипу, які вже бували на нашій території. Це штам групи А «Каліфорнія» (він же пандемічний, він же «свинячий») Н1N1, штам А «ПЕТС» Н3N2 та штам грипу В «Брізбан». Ці три штами, за прогнозами ВООЗ, будуть циркулювати в північній півкулі (відповідно, і в нас теж) в епідсезоні 2010—2011 років.

Народ проти Хорошковського

Народ проти Хорошковського

Вивело людей під Головне управління спецслужби у місті Лева затримання директора Музею «Тюрма на Лонцького», історика Руслана Забілого. Обурились не лише його соратники, а й громадські діячі, представники політичних партій та громадських організацій. Вони ж і провели імпровізоване віче, висловивши категоричний протест проти затримання і «берієвських спецслужб». Не менш красномовними були й гасла пікетувальників: «СБУ, займайтесь безпекою, а не історією», «Хорошковський — послідовник Берії», «ЗахисТИ: історію, сучасне, майбутнє», «Будуєте нову країну чи нову зону?», «СБУ = НКВС?».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уїк–енд зриває Zeta

Уїк–енд зриває Zeta

«З об’єктивних причин офіс компанії Zeta тимчасово припиняє свою роботу. Чартерні програми на вильоти з Києва до Спліта, Пули і Тівата, починаючи з 11 вересня, скасовано. Повернення коштів і претензії приймаються в установленому законом порядку», — таке звернення до клієнтів та партнерів опубліковане на офіційному сайті компанії. Через якi «об’єктивнi причини» туристів кинули напризволяще, «УМ» так і не вдалося дізнатись — телефони компанії не відповідають. Єдине, що відомо достеменно, — тим, хто вилетів напередодні на відпочинок від цієї туркомпанії, відпочинком «і не пахне». Клієнтів Zeta не приймають на поселення або ж виселяють із готелів, люди за свій кошт шукають місце для ночівлі. Українці здивовані, адже заплатили «живі гроші», отримали на руки ваучери, де було включено переліт, трансфер, готель, харчування та екскурсії. А коли прилетіли до місця відпочинку, виявилось, що гроші від української компанії в готелі не поступили (Zeta працювала з ними без посередників. — Авт.).

Ще один упав... на смерть

Ще один упав... на смерть

Починає «рухатися» стара справа хлопця, загиблого у райвідділі міліції наприкiнцi липня. Містом шириться черговий скандал, адже після ночі в райвідділку помер молодий чолов’яга Михайло Стадник. Попервах районна прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи: мовляв, «унтер–офіцерова вдова сама себе випорола». Але завдяки реакції батьків, котрі не склали рук, у справу втрутилася обласна прокуратура.

І танкіст «підводником» буває

І танкіст «підводником» буває

Якщо форсування таких великих рік, як Дніпро, вимагає мостів і поромів, то невелика річка танки не зупинить. На глибину до трьох метрів може занурюватися танк Т–64 і переїжджати по дну річки на протилежний берег. Цю вправу вперше за останнi два роки виконують танкісти 30–ї окремої механізованої бригади 8–го армійського корпусу Збройних сил України. Недалеко вiд Новоград–Волинського на Житомирщині цими днями на військовій техніці долають «водну перешкоду» — річку Случ.

Вагітність і пологи — не робота?

Вагітність і пологи — не робота?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Парламент відмовився внести в четвер зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо страхового стажу, запропоновані БЮТівцем Валерієм Сушкевичем. Ним пропонувалося врегулювати перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а також зарахувати до страхового стажу декретну відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами (тут маємо уточнити, що йдеться про період перед пологами, а також після них тривалістю три місяці, а не про відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку). Одначе депутати соціальний законопроект не підтримали: за нього проголосували лише 38 нардепів при необхідних 226.

Всі статті рубрики