Свиня поперек рейок

07.09.2010

На Луганщині припинено рух дизель–потяга «Луганськ — 122–й кілометр». Підтвердження цьому сумному факту надійшло від прес–служби Донецької залізниці. Причиною стали свині, причому не дикі й неорганізовані, а свійські. Які, зазвичай, поблизу залізничних насипів не гуляють.

Рiч у тiм, що названий вище дизель — єдиний в області, який перетинає державний кордон із Російською Федерацією в межах Ростовської області. А на Донщині, як відомо, вже більше року лютує африканська чума свиней — хвороба, яка надто легко поширюється серед цього виду тварин і здатна вбити свиню, що заразилася, протягом кількох годин. От до керівництва Донецької залізниці й звернулися представники ветеринарної служби України з проханням тимчасово припинити сполучення на транскордонному маршруті. Тим більше що саме дизелями в нас перевозиться чимала кількість сільськогосподарської продукції «від безпосереднього виробника».

Залізничники у проханні ветеринарам не відмовили. На питання ж, коли рух до 122–го кілометра буде відновлено, прес–служба відповідає, що це буде залежати від того, як оцінюватимуть епізоотичну ситуацію фахівці з ветеринарного контролю. Наразі вони активно радяться з владою на рівні одного iз заступників голови Луганської обласної держадміністрації.