Черкаси в шоколаді

Черкаси в шоколаді

Черкащани нині полюбили відвідувати торгово–розважальний центр «Екватор». Бо там з 9–ї ранку і до 22–ї години зi спецiального фонтану наливають... шоколад. Задарма! І триватиме солодке частування аж до кінця вересня, допоки дiятиме виставка «Шоколандія».

Українське «Іваново» чекає на женихів

Українське «Іваново» чекає на женихів

...Історія життя цього підприємства до болю нагадує історію обдуреної дівчини, яка і вродою не обділена, і розумом, та бачать у ній лише об’єкт для задоволення своїх потреб. За 20 років незалежності України звідси вивезено, виламано і викрадено продукції та обладнання на загальну суму, що лише трохи не дотягує до мільярда гривень! Завдяки цьому не одна «крута» дача виросла на крутих берегах Дніпра. А підприємство, яке колись мало горде звання «флагмана промисловості», тепер ледве животіє. Якщо ж запитати будь–якого співробітника СБУ або МВС, чи знає він про неподобства, що кояться на колишньому «гіганті» легкої промисловості, він тільки, потупивши очі, відповість: мовляв, не мого розуму ця справа, керівництво запитуйте. А керівництво бадьоро відрапортує, мовляв, робота проводиться, робимо все можливе і... безпорадно розведе руками.

Нещодавно Херсонський бавовняний комбінат укотре змінив голову правління: як повідомляє сайт Держкомісії цінних паперів, замість Анатолія Гамбаряна було призначено Ігоря Антонюка. Проте кадрова чехарда не дає очікуваних результатів: колишній гігант легкої промисловості по вуха загруз у боргах, а його робітників скорочують. Із більше п’яти тисяч працівників підприємства «вижили» трохи більше 500 осіб...

Бог за ґратами

Бог за ґратами

Не було б добра, так лихо допомогло. Це народне прислів’я стосується певним чином і колишнього монастиря отців Бернардинів, що в райцентрі Бережани Тернопільської області. Зведений у 1683 році бароковий костел святого Миколая з прибудованими до нього келіями, він потім частково перетворився і у фортифікаційну споруду, а після приходу радянської влади перестав діяти. Під час Другої світової там розташовувалася школа, відразу після війни — притулок–інтернат для сиріт. А вже в середині 50–х у будівлі оселили спеціальне профтех­училище для важких підлітків, яке поступово перетворилося у виправно–трудову колонію для неповнолітніх.

«Шашлик» з іномарок

«Шашлик» з іномарок

Минулої суботи у проміжок часу з другої до четвертої години в нагірній частині Кременчука спалахнули одразу три легкові автомобілі. Відділ зв’язків із громадськістю обласної міліції звертає увагу на схожість «почерку» зловмисника, котрий у ніч на перше вересня за аналогічним «сценарієм» у центрі наддніпрянського міста спалив 4 іномарки. При цьому чи не єдиною спільною ознакою згаданих злочинних дій залишається та обставина, що всі «мічені» полум’ям легковики вночі стояли під вікнами житлових будинків і, власне, постраждали від такої «безприв’язності». Хоча після першого підпалу існувала версія про місцевого «Робін Гуда», який полює винятково на недешеві іномарки. Та в цю суботню ніч загорілася і «пролетарська» «Таврія» 1994 року випуску...

Свиня поперек рейок

Свиня поперек рейок

На Луганщині припинено рух дизель–потяга «Луганськ — 122–й кілометр». Підтвердження цьому сумному факту надійшло від прес–служби Донецької залізниці. Причиною стали свині, причому не дикі й неорганізовані, а свійські. Які, зазвичай, поблизу залізничних насипів не гуляють.

Всі статті рубрики