Кому вже «Досить!»?

07.09.2010

Починається новий політичний сезон — і стартує він під акомпанемент акцій протесту. Юлія Тимошенко запланувала мітинг під вивіскою Народного комітету захисту України та ВО «Батьківщина». Акція біля Верховної Ради проводитиметься під гаслами «Зупини підвищення цін на газ!», «Дай відсіч грабіжницькому уряду Азарова—Тігіпка!», «Ні збільшенню пенсійного віку!»

«Тимошенківці» обурюються, що в Україні на вимогу МВФ підвищують тарифи на житлово–комунальні послуги, тоді як «у 2010 році кожен українець реально збіднів як мінімум на 7%». «Українці платитимуть більше за газ, житлово–комунальні послуги, харчі і ще більше збідніють, а доля кредиту [МВФ] для всіх очевидна — гроші вкрадуть олігархічні клани, а борг повісять на наших дітей і внуків», — наголошують у комітеті.

НКЗУ нагадує, що, «здаючи на поталу Крим російському флоту до 2041 року», влада обіцяла не підвищувати ціни на газ. «Брехня почала вилазити, як шило з мішка... Таким є «покращення життя вже сьогодні» від Януковича і Партії регіонів. Нас, українців, пограбували нагло і брутально, у притаманному новій владі бандитському стилі», — обурюються в Народному комітеті захисту України.

Свої акції в Києві має намір провести і ВО «Свобода» — крім мітингу під парламентом, заплановано марш уболівальників «За український футбол!» та звітно–виборчий з’їзд партії. Однак «свободівці» зіштовхнулися з опором влади. Зокрема, луганським перевізникам наполегливо «рекомендували» відмовитися везти до Києва представників ВО «Свобода», про що заявив голова обласної парторганізації Дмитро Снєгирьов. Також прес–служба Олега Тягнибока повідомляє про завади перевізникам Львівщини й Волині.