НОВИНИ ПЛЮС

31.08.2010

Аварії в Еквадорі та Індії

36 людей загинули, ще 12 важко травмовані в результаті аварії пасажирського автобуса в Еквадорі. Як повідомляє ІТАР–ТАКС, позавчора за 100 км від столиці країни Кіто автобус упав у прірву – швидше за все, водій заснув за кермом.

Того ж дня через зламану вісь передніх коліс зірвався з розмитої дощами дороги й упав у водойму рейсовий автобус із 50 пасажирами в індійському штаті Західна Бенгалія. Щонайменше 17 людей загинули, не зумівши вибратися із затопленого салону.

Пожежа в інтернаті для літніх людей у Росії

В інтернаті для людей похилого віку у Тверській області Росії в результаті пожежі загинули дев’ятеро людей, одну жінку госпіталізовано в стані середньої тяжкості. Кажуть, ніби один із пенсіонерів підпалив себе сам. Від займання спалахнула й повністю вигоріла кімната, де перебували всі загиблі.

Напад на село Кадирова в Чечні

П’ятеро міліціонерів загинули і ще 17 отримали поранення різних ступенів тяжкості в результаті нападу на родове село президента Чечні Рамзана Кадирова Центорой. Як заявив офіційний представник регіонального управління слідчого комітету прокуратури Росії, «група бойовиків атакувала Центорой рано–вранці 29 серпня. Терористи підпалили кілька будинків, після чого з ними в бій вступили міліціонери й охоронці чеченського президента. Операцією з ліквідації нападників керував особисто Рамзан Кадиров. У ході зіткнення були знищені 12 бойовиків. Семеро з них, отримавши поранення, скоїли самопідрив, щоб ускладнити впізнання тіл». Як повідомляють російські ЗМІ, нападники входили до групи Заурбека Авдорханова, рідного брата соратника Аслана Масхадова.

Стрілянина в Аризоні й Братиславі

У місті Лейк–Хавасу–Сіті, на заході штату Аризона у США, 26–річний чоловік застрелив п’ятьох осіб і скоїв самогубство. Як повідомляє місцева поліція, Брайан Дьєс увірвався зі зброєю в будинок своєї колишньої подруги Дебори Ленгстафф, з якою має двох дітей, застрелив її та ще чотирьох людей. Забравши дітей, чоловік повернувся додому в Каліфорнію і там застрелився.

А вчора у столиці Словаччини — Братиславі — чоловік, озброєний дробовиком, відкрив безладну стрілянину по людях. Дев’ятеро осіб загинули, ще принаймні 14 поранено. Особистість чоловіка, якого застрелила поліція, встановлюють.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>