Зачистка «директора міськради»

Зачистка «директора міськради»

У ніч із 27 на 28 серпня Дніпропетровськ сколихнули досі не бачені містом події: 14 бригад комунальників у супроводі бійців спецпідрозділу міліції «Беркут» почали зрізати доволі масивні білборди громадської організації «Громадська сила» із зображенням її лідера Загіда Краснова, який, поза сумнівами, претендуватиме на посаду міського голови. Було задіяно кілька кранів, вантажівки. Проте задумане довести до кінця не вдалося. На заваді стали підняті на ноги активісти «Громадської сили» разом із пересічними жителями Дніпропетровська. У підсумку комунальники змогли знести тільки дев’ять рекламних щитів.

Як засвідчує Загід Краснов, усі рекламні конструкції встановлені законно — на них є необхідні дозвільні документи. Отож зранку 28 серпня близько тисячі дніпропетровців вийшли під стіни Льодового палацу спорту, де цього дня проходила обласна конференція Партії регіонів. Як засвідчують очевидці, активістів «Громадської сили» виявилося небачено багато. Демонстранти вимагали одного — припинити тиск на Краснова і вести виборчу кампанію кандидата на посаду міського голови Івана Куліченка, чинного мера, в рамках законності.

Зрештою, сторони досягнули компромісу — до понеділка оголосити перемир’я, на час якого «партія влади» пообіцяла призупинити роботи зі знищення рекламних конструкцій «Громадської сили». Однак незалежно від того, чим перемир’я закінчиться, варто сподіватися, що цього разу битва за посаду міського голови одного з найбільших обласних центрів буде «веселішою» за багато попередніх, коли незаперечно перемагав або ж Куліченко, або його попередник Микола Швець.

«Посинілі» правила

«Посинілі» правила

«Важливо не те, як голосують, а те, як рахують» — ця відома фраза Йосипа Сталіна була найпопулярнішим афоризмом на вчорашньому засіданні Верховної Ради. Народні депутати з’їхалися на позачергову сесію, аби розглянути зміни до закону про місцеві вибори. «Регіонали» пішли на поступки і дозволили партійним осередкам, які були створені порівняно недавно (менш ніж за рік до виборів), брати участь у перегонах. Натомість у законі з’явилися норми, що створюють інші преференції для Партії регіонів. Відтак за закон голосувала лише коаліція; опозиція була проти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ахтунг, Янукович!

Ахтунг, Янукович!

Лише позитиву очікував від свого першого офіційного візиту до ФРН Президент Віктор Янукович, у чому він зізнався напередодні німецьким ЗМІ. Позитивному настрою глави держави, очевидно, мав сприяти вже сам переліт української офіційної делегації до Берліна: Янукович у компанії глави власної адміністрації Сергія Льовочкіна, віце–прем’єра Сергія Тігіпка, очільників МЗС, Мінпаливенерго та МВС — Костянтина Грищенка, Юрія Бойка, Анатолія Могильова — та інших мали змогу оцінити «плюси» та «мінуси» новенького аеробуса А–319–115XCJ, замовленого ще за часів президентства Ющенка. Несправний Іл–62, яким останні роки літали українські президенти, лишився на летовищі. На позитиві полетіли до Берліна й інші члени делегації нижчого рангу та журналісти, яким Держуправління справами замовило інший літак. Мовляв, аеробус розрахований лише на 40 пасажирів, місць для делегації недостатньо, а придбати квитки на рейсовий літак не встигли (і це при тому, що візит до ФРН запланували ще кілька місяців тому!).

Із позитивом Президент мав і повернутися учора до Києва — саме з нагоди цього візиту Німеччина збиралася передати Україні картину Караваджо «Поцілунок Іуди» («Взяття Христа під варту»), викрадену раніше з Одеського музею західного і східного мистецтва.

Всі статті рубрики