НОВИНИ ПЛЮС

31.08.2010

Кримськi татари з Рухом

Представники Меджлісу кримськотатарського народу братимуть участь у місцевих виборах у Криму разом зі своїм давнім партнером — Народним рухом України. Про це лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв повідомив журналістам у Сімферополі після курултаю — загальнонаціонального з’їзду кримських татар.

Також члени Меджлісу відмовилися брати участь у роботі ради представників кримськотатарського народу, запропонованій Президентом Януковичем, позаяк вона «вже не може розглядатися як представницький орган».

Обшук «Єдиного центру»

Учора представники Служби безпеки обшукали донецький офіс партії «Єдиний центр». Як повідомив виданню «Остров» голова секретаріату обласного осередку Клим Гринєв, обшук проводився на підставі рішення суду з метою «пошуку і виявлення документів різних юридичних організацій, до яких має стосунок Амбросьонок (голова обласної організації). Ми пов’язуємо це з партійною діяльністю, тому що за десять днів до старту виборчої кампанії у нас намагаються вилучити всю партійну комп’ютерну техніку».

Натомість у прес–службі облуправління СБУ кажуть, що обшук не має стосунку до політики й «кримінальну справу порушено за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Будуть нові справи?

Генпрокуратура здійснила перевірки державних закупівель у 2009—2010 роках. «З’ясувалося, що значну кількість бюджетних коштів минулого року використовували для закупівлі робіт та послуг за державні гроші за неконкурентними процедурами, — зазначається у повідомленні прес–служби ГПУ. — Результати перевірок свідчать, що нерідко ці кошти використовували незаконно,
у т. ч. розкрадали».