НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хліб наш насущний у його найменших складових

Хліб наш насущний у його найменших складових

Британські вчені розшифрували повний геном (генетичну карту) одного з найважливіших сільськогосподарських продуктів світу — пшениці, повідомляє Бі–Бі–Сі. Це відкриття є важливим внеском у вирішення глобальної проблеми забезпечення населення планети харчовими продуктами, збереження посівів пшениці від повеней, засух та шкідників. Вчені наголосили, що їхнє відкриття допоможе британським фермерам у найближчому майбутньому вивести нові сорти пшениці вищої родючості. Виробництво пшениці у світі в останні роки опинилося під загрозою у зв’язку з кліматичними змінами, а світова потреба в ній значно зросла.

Чий уряд править в Афганістані?

Чий уряд править в Афганістані?

Значна частина функціонерів адміністрації президента Афганістану Хаміда Карзая є у списку виплат американського Центрального розвідувального управління (ЦРУ), повідомила впливова американська газета «Вашингтон Пост». На думку американських агентів, фінансова підтримка урядовців є неуникненною, бо президент часто не знає, що діється в його уряді. Газета стверджує, з посиланням на колишніх та діючих представників влади США, що така практика триває вже багато років, а утримання високопосадовців допомагає ЦРУ мати постійні й надійні джерела інформації в афганському уряді.

Австралія в поствиборчому клінчі

Австралія в поствиборчому клінчі

Майже через тиждень після загальних парламентських виборів 21 серпня Австралія ні на крок не наблизилася до формування нового уряду, повідомляє агенція «Рейтер». Правляча на цей час Лейбористська партія на чолі з прем’єр–міністром Джулією Гіллард здобула 72 зі 150 парламентських мандатів, а опозиційна консервативна Ліберально–національна коаліція на чолі з Тоні Ебботом заручилася 73 мандатами. Але для здобуття права самостійно формувати новий склад уряду потрібно набрати 76 зі 150 депутатських мандатів. Відтак п’ять депутатів (троє від незалежних та двоє від Партії зелених) мають обрати сторону однієї з двох найбільших парламентських партій та вирішити долю майбутнього уряду. Але ця «золота п’ятірка» наразі не поспішає з вибором і зберігає нейтралітет.

Всі статті рубрики