НОВИНИ ПЛЮС

28.08.2010

Заяви

Президент України заявив про те, що йому потрібна конституційна більшість для змін до Конституції. Про це він заявив в інтерв’ю провідним китайським ЗМІ, повідомляє прес–служба гаранта. «Існують, як відомо, рекомендації Венеціанської комісії і Ради Європи, подані ще в 2004—2005 роках. Треба повернутися до їх розгляду. Для удосконалення Конституції потрібен консенсус в парламенті, потрібна конституційна більшість. Без цього не обійтися», — заявив Янукович. Він відзначив, що Конституція зразка 1996 року «відповідає світовим стандартам, і це всі визнають». За його словами, конституційні зміни мають торкнутися місцевого самоврядування та адміністративної реформи. Водночас, він наголосив, «основний критерій для мене, коли мова заходить про удосконалення Основного Закону держави, — це думка людей і повага та беззастережне виконання чинної Конституції».

Справа «5–го» і ТВі

Учора Київський апеляційний адміністративний суд продовжив розгляд справи про позбавлення частот ТВі та «5–го каналу». Телеканали обурені тим, що суд відхилив більшість їхніх клопотань. Зокрема, суд відмовив авторам апеляційної скарги у залученні як учасників судового процесу чотирьох представників, яких було делеговано від зборів журналістських колективів. Телеканалам також відмовлено у долученні до матеріалів справи диска із записом засідання Нацради, на якому були оголошені результати конкурсу про надання права на мовлення, а також виклику до суду тодішнього керівництва Нацради. «Це дивина, коли суд не хоче вислухати першоджерело. Складається враження, що рішення вже написане», — прокоментувала ситуацію народний депутат від «НУНС» Ірина Геращенко.

Наїзди

Блок Юлії Тимошенко повідомив про переслідування своїх активістів. У Броварах невідомі особи побили голову міської організації партії «Батьківщина» Анатолія Кривоноса. Інцидент стався увечері 26 серпня. Злочинці намагались відібрати партійні документи та печатку, але Кривоносу вдалося зберегти сумку. Наразі БЮТівець перебуває в лікарні.

А вчора під Київським обласним управлінням юстиції, що по вулиці Ярославська, 5/2, невідомі застосували до активістів «Батьківщини» сльозогінний газ. Вони проводили під управлінням акцію на підтримку нового голови київського обласного осередку Костянтина Бондарева. У партії нагадали, що органи юстиції відмовляються реєструвати зміни у керівному складі київської обласної «Батьківщини».

Робота над реєстром

Центральна виборча комісія доручила знищити понад чотири тисячі зайвих записів з Державного реєстру виборців. Доручення надійшло у зв’язку з виявленням випадків кратного включення одного й того ж виборця до реєстру.