Спішіть дітей робити!

Спішіть дітей робити!

На останній сесії тернопільської міської ради депутати майже одноголосно проголосували за звернення до Президента України з проханням узаконити оподаткування бездітних чоловіків, яким уже виповнилося 25 років. Аби із зарплати кожного громадянина України, який досяг цього віку, а татом ще не став, у бюджет відраховувалось шість відсотків заробітної плати.

«Це шок. Апофеоз безвідповідальності»

«Це шок. Апофеоз безвідповідальності»

Справжній шок пережив Прем’єр–міністр Микола Азаров від інформації про ситуацію зі школою в селі Познань. Про це він сам зізнався на вчорашньому засіданні уряду. «Одна з центральних газет України опублікувала, як на мене, абсолютно дику інформацію: батьки з села Познань Рокитнівського району Рівненської області, де найвища в Україні народжуваність і де мешкає 150 багатодітних сімей, налаштовані не пускати дітей до школи, — сказав глава уряду. — Ще минулого року тут згоріла частина школи, і з тих пір ні нова школа не збудована, ні стара не відновлена. Це шок. Апофеоз безвідповідальності». Громи і блискавки відтак посипалися на голови винних за «шок і апофеоз». «На попередників немає чого кивати, адже в нас уже було майже півроку, щоб вирішити цю проблему, — продовжив Микола Янович. — Як можна оцінити тих керівників, які півроку споглядали таке неподобство? Ці керівники однозначно не виконали завдання уряду: підготувати всі школи до початку нового року. Тому, по–перше, сьогодні ж ми виділимо кошти на будівництво нової школи з Резервного фонду».

А за церкву — відповіси!

А за церкву — відповіси!

Днями на світ Божий з’явилася інформація про скандал на церковному ґрунті. Архієпископ Львівський і Галицький Української православної церкви (Московського патріархату) Августин звинуватив голову Львівської облради Мирослава Сеника в тяжких релігійних гріхах. Відтак, якщо вірити православному ієрарху, він через власне обурення навіть залишив урочисту академію, котра проводилась iз нагоди річниці Незалежності України. За словами Августина, чільник Львівщини, якого він «раніше знав як цілком нормального і тверезого політика, досить несподівано закликав присутніх підтримати «національні церкви», до яких відніс лише Греко–Католицьку та Українську православну церкву Київського патріархату.

Мисливці за «жінкою в білому»

Мисливці за «жінкою в білому»

Мільйони людей заочно знайомі з Підгорецьким замком. Саме тут свого часу проходили зйомки фільму про трьох мушкетерів із Михайлом Боярським у головній ролі. Архітектурна пам’ятка сьогодні — це місце «паломництва» науковців, дослідників і туристів, які прагнуть гострих відчуттів. Усіх манить історія про примару замку. Стати героїнею містичної легенди довелося дружині Вацлава Жевуського, одного з колишніх власників цього маєтку ХІІ століття, — Марії. За переказами, Вацлав Жевуський із ревнощів убив юну дружину. Душа нещасної, яку прозвали «жінкою в білому», не знайшла спокою на тому світі й досі блукає маєтком. «Очевидці», а це, зокрема, й туристи, розповідають про білу постать без обличчя, одягнуту в розкішну бальну сукню, з накидкою на плечах. Інколи в замку чутно стукіт її підборів.

Кавказька полонянка

Кавказька полонянка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Безпрецедентна подія сталася в аеропорту «Бориспіль». За словами начальника крайової поліції грузинського регіону Шида Картлі Давида Табуцадзе, напередодні він і його наречена Натія Чхартішвілі відпочивали в Одесі, де дізналися, що їх шукають люди батька Натії, — Вано Чхартішвілі. Останній свого часу утік до Лондона, адже на батьківщині правоохоронці підозрюють його у скоєнні низки економічних злочинів.

Сон у лiтню нiч за кермом

Сон у лiтню нiч за кермом

Зростання кількості автомобільних аварій на українських дорогах у Департаменті Державтоінспекції пов’язують насамперед із закінченням курортного сезону, коли велика маса відпочивальників намагається одночасно повернутися додому. При цьому їм доводиться без відпочинку долати величезні відстані — перебуваючи за кермом по кілька годин поспіль, водії втомлюються і втрачають пильність.

День Царицi

День Царицi

Успіння — це завершальне свято річного церковного циклу. Хоча присвячене воно смерті, але вважається радісним, богослужіння сповнене веселих пісень. Бо відзначається перехід Матері Божої від життя земного до вічності. Діва Марія ніби «заснула», і, за віровченням, ангели взяли її тіло з душею на небо.

Мінятимемо коней на переправі

Мінятимемо коней на переправі

Невдовзі у столиці з’являться кілька пересадочних паркінгів. Так місто збирається вирішувати проблему заторів у центрі. Очікується, що на них автомобілісти будуть полишати приватний транспорт і сідати в громадський. У мерії вже склали список таких майданчиків. У плані — 11 зупинок: на перетині вулиці Святошинської з проспектом Перемоги; на Хрещатику поряд з кінотеатром «Дружба»; на проспекті Перемоги, 84–в (метро «Нивки»); на проспекті Паладіна, 23; поряд iз Одеською площею; біля метро «Мінська»; на вул. Майбороди, 25; на вул. Прирічній, 5; біля метро «Берестейська»; на вулиці Пушкінській 34–б та поряд зі станцією метро «Лісова».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики