«Орла» приземлять в американській в’язниці

«Орла» приземлять в американській в’язниці

Після більш ніж дворічного розгляду процедури екстрадиції апеляційний суд столиці Таїланду — Бангкока ухвалив учора рішення про видачу владі США одного з найрозшукуванiших у світі нелегальних торговців зброєю, росіянина Віктора Бута, якого на Заході називають «торговцем смертю», повідомляє Бі–Бі–Сі. «Суд вирішив помістити підсудного під арешт до часу його екстрадиції до США», — повідомив суддя Їтакорн Патанасірі. Він додав, що передача Бута представникам американського правосуддя відбудеться впродовж найближчих трьох місяців.

Вимучування миру

Вимучування миру

США, Росія, ЄС та ООН, які утворюють так званий «близькосхідний квартет», запросять Ізраїль та Палестинську Автономію до прямих мирних переговорів, які, за інформацією з дипломатичних джерел у Вашингтоні, мають розпочатися 2 вересня. Учасники «квартету» на цей час ведуть необхідну підготовчу роботу у Вашингтоні. Газета «Нью–Йорк таймс» iнформувала, що офіційне повідомлення про початок переговорів мала оголосити вчора ввечері глава американської дипломатії Хілларі Клінтон. Під час першого раунду переговорів буде брати участь як посередник президент США Барак Обама.

Хай Обама і не мусульманин, але Бетховен — таки собака

Хай Обама і не мусульманин, але Бетховен — таки собака

За даними опитування соціологічної служби «П’ю Ресерч», що їх оприлюднила позавчора газета «Вашингтон пост», 18 відсотків опитаних американців переконані, що президент США Барак Обама є мусульманином. Показово, що серед прибічників Республіканської партії цей показник ще вищий — 34 відсотки, і лише третина з них вважає свого президента християнином. 43 відсотки опитаних узагалі не змогли визначити віросповідання Обами. Такі вражаючі результати опитування частково є наслідком необізнаності однієї частини респондентів та лукавства — іншої. Йдеться про те, що президент, як і мер Нью–Йорка Майкл Блумберг, висловилися за підтримку будівництва мечеті неподалік місця терористичних замахів у Нью–Йорку 11 вересня 2001 року. Єврея Блумберга мусульманином ніяк не назвеш, а ось президенту–афроамериканцю можна помститися за мечеть, назвавши його мусульманином.

Свято на іранській вулиці

Свято на іранській вулиці

На сьогодні запланований пуск першого енергоблоку АЕС поблизу іранського міста Бушер, збудованої за допомогою Росії, повідомив учора глава «Росатома» Сергій Кіриєнко під час зустрічі з прем’єр–міністром Росії Володимиром Путіним. Пуск контролюватимуть фахівцi МАГАТЕ. Це довгоочікуваний та історичний момент для Ірану. Проект народився 1975 року, ще за правління шаха. Будівництво було довірено німецькому концерну «Сіменс», але роботи були перервані у зв’язку з ісламською революцією 1979 року та відстороненням шаха від влади.

Всі статті рубрики