Заколот на австралійському кораблі

Заколот на австралійському кораблі

«Після смерті королеви Єлизавети ІІ Австралія повинна перетворитися на республіку», — заявила вчора новий прем’єр–міністр Австралії Джулія Гіллард, перша в історії цієї країни жінка–очільниця уряду. При цьому вона побажала 84–річній британській королеві довгого і щасливого життя, повідомляє Бі–Бі–Сі.

Запізніла солідарність

Запізніла солідарність

Багатомільйонну міжнародну допомогу для відновлення Пакистану після злив, повеней та оповзнів буде зібрано, але великі кошти потрібні негайно, заявляють ООН та Світовий банк. Про стан справ у Пакистані розповість завтра на засіданні Генеральної Асамблеї ООН Генсек цієї організації Пан Кі Мун, який щойно повернувся iз зони лиха, повідомляє «Євроньюз». Ще до початку візиту ООН закликала міжнародну спільноту негайно виділити приблизно 360 млн. євро для термінової допомоги потерпілим. Наразі вдалося зібрати лише третину суми, з якої 60 млн. євро надали США.

Замолювання гріхів через спогади

Замолювання гріхів через спогади

Колишній прем’єр–міністр Великої Британії Тоні Блер закінчив написання книги мемуарів A Journey («Подорож»), яка побачить світ наступного місяця. Він оголосив, що отриманий на написання цієї книги аванс у розмірі чотири мільйони фунтів стерлінгів та всі прибутки від її продажу будуть передані спортивному центру з реабілітації британських воєнних ветеранів, які стали каліками у війнах в Іраку та Афганістані.

Політики торгуються, країна вмивається кров’ю

Політики торгуються, країна вмивається кров’ю

Позавчора в Іраку оголошено про припинення переговорів щодо створення нової правлячої коаліції. Причина: угруповання «Іракія», очолюване колишнім главою уряду Іядом Алаві, образилося, що партнери по переговорах на чолі з чинним шиїтським прем’єр–міністром Нурі аль–Малікі назвали «Іракію» сунітським угрупованням.

Всі статті рубрики