А «Мерседес» туди–сюди

18.08.2010

Державне підприємство «Інформаційний центр», що перебуває у структурі Міністерства юстиції, придбало для свого керівника представницький «Мерседес», вартість якого становить 1,11 млн. грн. Тим самим Мін’юст побив усі попередні витратні «рекорди» можновладців на службові колеса. «Мерс» для Мін’юсту обійшовся дорожче, ніж «Кадиллак» для МВС, що потягнув на мільйон. «Круту автівку чиновники з «Інформаційного центру» придбали за кошти бюджету й за наслідками тендеру ще 3 серпня, згідно з договором, «мерина» придбали у ТОВ «АД «Україна — Мерседес–Бенц», повідомляє сайт «proUA» iз посиланням на джерела в Міністерстві економіки.

Ще два авто ДП «Інформаційний центр» придбало кількома днями раніше в ТОВ «Паритет Моторс». Загальна вартість обох автівок «скромніша»: по чвертi мільйона гривень кожна. Відтак лише за кілька днів держпідприємство Мін’юсту підписало договори на купівлю трьох автомобілів загальною вартістю близько 1,65 млн. грн.

Варто зазначити, що ДП «Інформаційний центр» створено Мін’юстом ще в 1997 році задля технологічного забезпечення, створення і супроводу єдиних і державних реєстрів. Утім керівники цієї структури, очевидно, вважають себе «великим цабе».

Фінансові «перегини» підлеглих не лишилися не поміченими для керівництва міністерства. Не встигла інформація про дорогий «Мерс» потрапити до ЗМІ, як міністру юстиції Олександру Лавриновичу, який нині перебуває у відпустці, одразу про це повідомили чиновники з Банкової. За словами заступника глави адміністрації Президента Ганни Герман, міністр Лавринович негайно зателефонував керівнику підприємства «Інформаційний центр» і «наполегливо порадив тому відмовитися від таких дорогих придбань у важкий для країни час». Наразі відомством ухвалено рішення повернути «Мерседес» компанії, що його продала, повідомляє УНІАН.