Хто загрожує «Лаврі»?

Хто загрожує «Лаврі»?

Минулого тижня міська галерея «Лавра» зібрала на «круглий стіл» «Яким має бути муніципальний центр культури?» з десяток людей, дотичних до мистецького життя столиці. Спочатку директор галереї Аїда Джангірова прозвітувала про діяльність галереї протягом останніх двох років, після чого зав’язалося абстрактне обговорення місця, суті, ролі й наповнення українського арт–простору. Завдяки втручанню в розмову брата директорки Казбека Бектурсунова (він же головний редактор журналу «ТОР 10» ) стало зрозуміло, що нинішнє керівництво «Лаври» серйозно переймається своїм майбуттям на цій території.

Серйозні «ігри» маленьких музикантів

Серйозні «ігри» маленьких музикантів

Літо — пора не тільки дорослих музичних фестивалів, а й час творчих звитяг для дітей. Потенційні українські зірки спершу могли продемонструвати свої таланти в дитячому конкурсі на «Слов’янському базарі», 15 серпня у Скадовську закінчився всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські ігри», а з 20 по 22 серпня в Міжнародному дитячому центрі «Артек» пройде новий конкурс молодих виконавців «Дитяча нова хвиля–2010».

«Твін Пікс» по–українському

«Твін Пікс» по–українському

Історія, описана у новому романі «Острів Білої Сови» Марини Гримич, відбувається у маленькому канадському містечку і є чудовим зразком української колоніальної прози. По суті — це містичний детектив, а за формою — цілком вправний психологічний трилер. Поєднання, погодьмося, непересічне для туристично–пригодницького жанру, який зазвичай заповнюється у нас або «заробітчанською» прозою, або мандрівними нотатками, і то, як правило, з екзотичних південних країв.

Всі статті рубрики