Суперспека–2010

Суперспека–2010

До кінця року залишається більше чотирьох місяців, але за кількістю температурних рекордів він уже став найбільш насиченим за всю історію ведення метеорологічних спостережень. Як повідомляє британська газета «Таймс», на цей час рекордні показники температури зареєстрували 16 країн світу: в 15 iз них термометри сягнули найвищої позначки, а в одній — найнижчої.

Трон чи кохання?

Трон чи кохання?

Британські таблоїди смакують поки що не підтверджені офіційно чутки про близьке розлучення принца Чарльза з Каміллою Паркер–Боулз. Ініціатива нібито виходить від жінки, яка глибоко не вдоволена тим, що ніколи не стане дружиною короля, а так і залишиться принцесою. Королева Єлизавета ІІ не надто прагне передавати свій трон синові, який зганьбив сім’ю стосунками з тією самою Каміллою. Нагадаємо, бурхливий роман між із молодості закоханими одне в одного принцом Уельським та герцогинею Корнуольською тривав навіть тоді, коли обоє вони вже були одружені з іншими. Це призвело до розлучення спадкоємця престолу з принцесою Діаною. Згодом, уже після її загибелі, Чарльз із Каміллою, яка покинула свого чоловіка ще раніше, одружилися. Але право на трон принц фактично втратив — ні для кого в Британії не становить таємниці, що Єлизавета ІІ збирається передати правління своєму онукові, старшому синові Чарльза Вільяму.

Імперія завдає чергового удару

Імперія завдає чергового удару

Росія знову агресивно демонструє свою імперську окупаційну політику. Так у Грузії розцінили повідомлення Кремля про те, що на території Абхазії «для прикриття російської військової бази» розгорнуто зенітну ракетну систему С–300. За словами командувача російських ВПС генерал–полковника Олександра Зеліна, ця система «у взаємодії із засобами ППО Сухопутних військ вирішує завдання з протиповітряної оборони територій і Абхазії, і Південної Осетії». При цьому генерал уточнив, що С–300 «прикриває тільки об’єкти на території Абхазії». А протиповітряна оборона об’єктів у Південній Осетії — це завдання передусім військових засобів ППО», які також мають «запобігати порушенням державних кордонів у повітряному просторі та знищувати будь–які літальні апарати, що вторглися в повітряний простір підконтрольних їм територій, хоч би з якою метою вони летіли».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дивлюсь я у небо — годинник звіряю

Дивлюсь я у небо — годинник звіряю

Мусульмани всього світу невдовзі звірятимуть за Меккою не лише головний для них напрямок світу, а й годинники. У священному місті ісламу з’явилася гігантська вежа з не менш гігантськими курантами. На кожній зі стрілок годинника–колоса арабською мовою написано: «В ім’я Аллаха», а циферблат підсвічують два мільйони люмінесцентних ламп. Власне, циферблатів діаметром 46 метрів буде аж чотири — по одному на кожну сторону світу.

Всі статті рубрики