ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.08.2010

Анатолій Близнюк,
«губернатор» Донеччини
— про те, як він допомагав запобігати пожежам:

— Я їду у Краматорськ. Костянтинівка, таксі, хтось викинув недопалок. Я кажу своєму водієві: «Підріж, зупини». А тут червоний світлофор. Зупинився він. А тут міліція, я не знаю, може, позавідомча охорона. Собака залишилась в автомобілі, виходять два міліціонери. Я підходжу до водія таксі, відчиняю двері й кажу: «Виходь! Ти «бичок» викинув?» — «Так». Я кажу: «Лейтенанте, прошу з автоматом на сторожі провести цього члена профспілки до того місця, де він кинув «бичок». Нехай він його забере, принесе мені, покаже і покладе собі в попільницю». Протягом півтори хвилини це було зроблено.

(«Острів»)

 

Михайло Чечетов,
нардеп від Партії регіонів
— про те, чи влада виконає зобов’язання перед МВФ — підвищити пенсійний вік для жінок:

— Ніхто сьогодні не підвищуватиме пенсійного віку. Поки що це лише записано в меморандумі. Для того, щоб це було реалізовано, Верховна Рада має ухвалити відповідні законопроекти. А що там буде через 10 років? Можливо, через 10 років ми вже будемо жити на Марсі.

(«Радіо Свобода»)

 

Анатолій Гриценко,
нардепт від «НУНС»
— про нову владу та її орієнтири:

— Подивіться на керівництво країни й уряду. Це по суті своїй «совєтскіє», «рускіє люді». Для них Росія ближча. Хорошковський — теж «совєтскій чєловек». Він керував крупним, багатомільярдним російським бізнесом, а зараз керівник української спецслужби. Тому калька для нього — це ФСБ, а не спецслужби розвинутих європейських держав.

(ТВі)

 

Сергій Власенко,
народний депутат від БЮТ
— про те, чи може Конституційний Суд скасувати політреформу–2004:

— Я б звернув вашу увагу на дуже цікаву цитату пана Андрія Стрижака, яка мені дуже сподобалася... Коли він коментував рішення КС про індивідуальне членство в коаліції, він сказав: «Конституційний Суд розглядав цю ситуацію не як конституційно–правовий конфлікт, він виходив з реалій нашого життя, про які не завжди можна прочитати в книгах і законах». Ну це взагалі гаплик! Це, як на мене, просто бомба, а не цитата! Повний абсурд! Тобто голова КС визнав, що суд виносив рішення, виходячи з якихось «реалій життя», а не Конституції. Тому, виходячи з цієї ідеології «реалій нашого життя», я розумію, що рішення КС у справі про скасування політреформи може бути будь–яким.

(«Главком»)

 

Джанні Інфантіно,
генеральний секретар УЄФА
— про підготовку Львова до Євро–2012:

— У нас були певні занепокоєння щодо стадіону та аеропорту. Можу сказати, що стадіон уже схожий на стадіон. Кілька місяців тому це місце більше нагадувало ідолів на острові Пасхи. Також я побачив надзвичайний ентузіазм місцевих людей. Після цього ми навіть змінили імена ключових осіб по Євро в Україні, Григорія Суркіса і Бориса Колесникова. Тепер ми називаємо їх Супер–Григорій і Супер–Борис.

(«Газета.ua»)