Пам’ять до дати

Пам’ять до дати

Перша виставка експонується у Кіровоградському обласному художньому музеї, другу минулого тижня відкрили у київському Національному музеї літератури. Експозиція із гучною назвою «Присвячую моїй сонячній Україні...» умістилася у невеличкій кімнаті на третьому поверсі музею. 18 квадратних метрів наповнені звичними експонатами: книги Винниченка, перевидані за часів незалежності або у 1920–ті роки, листи, фотографії (особливо багато з французького Мужена, де письменник провів останні роки життя), візитки, автографи, на стінах — олійні картини, здебільшого пейзажі, які особливо вдавалися художнику, менше портретів.

Читати з ярмарку

Читати з ярмарку

За місяць українська інтелектуальна еліта мігруватиме у Львів — з 16 по 19 вересня в Палаці мистецтв на Коперника пройде 17–та Міжнародна книжкова виставка «Форум видавців у Львові», а в ній — п’ятий міжнародний літературний фестиваль, четвертий міжнародний видавничий бізнес–форум та багато інших видавничих і літературних подій — від 300 за 5 днів, пишуть організатори на сайті.

Бен Ладен і Хлєбніков у романі ідей

Бен Ладен і Хлєбніков у романі ідей

Рекламуючи книжку лауреата багатьох престижних премій Олександра Ілічевського, хитромудрі піар–менеджери жодним словом не згадують, про що ж саме його новий роман «Перс». Мовляв, його автор підказує спецслужбам, як виманити з лігва терориста Бен Ладена за допомогою соколиного полювання, а про основний зміст цього екзотичного творива — анічичирк.

Всі статті рубрики