Творчий жах

Творчий жах

У вересні на розгляд Верховної Ради планується винести новий закон про вищу освіту, який розробило Мін­освіти України. Один із сюрпризів, який міститься в ньому, — повернення у виші вступних іспитів. «Одна з робочих груп, які працювали над проектом, таке пропонувала. Але це поки не константа, ще йде обговорення», — заспокоює міністр освіти Дмитро Табачник. Водночас у парламентському Комітеті з питань освіти підтвердили, що до підсумкового варіанта законопроекту внесено пункт про те, що студент вступає до ВНЗ за результатами трьох складових: тестування, середнього бала атестата та бала, який ставить ВНЗ.

Трохи дощу й багато сонця

Трохи дощу й багато сонця

Зливи, що пройшли нещодавно над Центральною Європою, зачепили й український захід. Як повідомляє прес–служба Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області, у ніч на вівторок сильні дощі з градом затопили подвір’я й підтопили будинки, а вітром повалило дерева.

«Тоніс» і рейдери

«Тоніс» і рейдери

Учора колектив телеканалу «Тоніс» звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням не допустити його знищення. На переконання телевізійників, ідеться фактично про рейдерське захоплення їхнього каналу ліквідатором «Трансбанку».

Не поспішайте, капітане!

Не поспішайте, капітане!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На рейдах українських портів стоять «під парами» шість суден iз пшеницею на експорт. Формально влада не забороняє вивозити збіжжя, але де–факто митниця не дає дозволу покинути причал. Свої дії митники пояснюють перевірками якості зерна: мовляв, компанії–трейдери завищують його клас, аби вимагати більші суми для повернення ПДВ. Така надмірна активність охоронців державної власності здивувала навіть МінАПК, яке позавчора заявило: немає жодного сенсу додатково контролювати експортерів, оскільки з цим завданням чудово справляються зернові інспекції. На спеціально скликаній прес–конференції президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко повідомив, що в портах досі залишаються заблокованими 80% зернових і тільки 20% «незрозуміло яким чином вивезені».

Дипломатичні шахраї

Дипломатичні шахраї

Телефонний сall–центр, через який записували на чергу до Генерального консульства Чеської Республіки у Львові, діяв при дипустанові з липня 2008 року. Цією новацією генконсульство мало намір вирішити проблему величезних черг за візами. Та якщо у столиці така послуга була безкоштовною, то у Львові за запис на відвідання консульства заробітчани переказували поштою в перерахунку близько 20 доларів США і додатково 35 євро як оплату за сам розгляд візової анкети. На запитання, кому ці гроші йдуть та яку конкретно послугу надає call–центр, відповіді не було, хоча за вiсiм місяців його посередництвом скористалися понад 30 тисяч осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ліс на замку

Ліс на замку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Більше двох тисяч адміністативних протоколів, три кримінальні справи. На любителів відпочити в лісі полюють патрульні служби, бійці спецпідрозділу «Беркут» і Державтоінспекції. Це не початок голлівудського фільму, а виконання українськими міністерствами доручень Президента та уряду. Як повідомив учора заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник, щоб попереджати підпали та розгорання лісових пожеж, задіяно 60 відсотків особово складу внутрішніх військ.

Всі статті рубрики