Слай–шоу

10.08.2010
Слай–шоу

Справжні чоловіки не тільки вправно бються, а й небояться попітніти.

Берлін, Париж, Київ, Лондон — такий графік презентації «Нестримних» після американської прем’єри в Лос–Анджелесі 3 серпня. Приземлення голлівудського десанту на київські пагорби 7–8 серпня стало безпрецедентною подією культурного життя України. Візити Депардьє, Поланського, Броуді, Фанні Ардан, Жульєт Бінош, Катрін Деньов etc у даному випадку не рахуються, оскільки відбувалися в рамках певних фестивальних подій. А от точкою у маршруті промо–туру голлівудського блокбастера Київ став уперше.

 

Їхні зірки й наші агенти

Як пояснили «УМ» у промо–агенції «Пряник», що займалася супроводом Сталлоне, Лундгрена і Стетхема в Києві, візит акторів — особиста заслуга бізнесмена й мецената Олександра Онищенка, який завдяки своїм зв’язкам зміг переконати голлівудських зірок зробити вибір на користь Києва, оминувши Москву. Під словом «зв’язки», очевидно, слід розуміти значний грошовий еквівалент. Але скільки б там не отримали «старз», свій гонорар вони відпрацювали чесно. Якщо не брати до уваги хулігана Міккі Рурка, який раніше був заявлений як один із гостей української столиці, але в останній момент його ім’я зникло з новиннєвих повідомлень. «Міккі такий хлопець — може взяти гонорар і не відпрацювати», — розводять руками організатори.

Перед ясні очі журналістської братії Сталлоне і К° з’явилися по другій годині в суботу в конференц–залі готелю «Прем’єр Палац». Незважаючи на жорсткий інструктаж, що передував появі зірок («За цю лінію не заходити — якщо не дотримаєтеся вимог, актори відмовляться проходити перед камерами»), на акторів чекала справжня світло–звукова атака: старий Слай навіть змушений був швидко захистити очі окулярами, настільки осліплювали спалахи фотокамер. Через клацання апаратів у зал просочилася репліка, кинута кимось з охорони зірок: «А тепер дуже швидко виконали команду!». Модератор прес–конференції Олексій Дівєєв–Церковний, який останнім часом нагадує брата–близнюка Філіпа Кіркорова, жорстким голосом попередив журналістів не ставити запитання особистого плану, тільки про фільм. Хмара фотографів розвіялася, і 289 журналістів, як було зазначено у прес–релізі, налаштували диктофони, ручки й вуха, щоб записувати все промовлене зірками в Києві. Але на них чекав невеличкий облом: виявилося, прес–конференція відбуватиметься із синхронним перекладом, проте навушників вистачило трохи більше, ніж на сто персон. «Ок, ноу проблем, англійську знаємо», — переглянулися ми з колегою, але рано раділи. Слай, який в більшості відповідав на питання, якось забув, що треба говорити в мікрофон (організатори, очевидно, таким нюансом не переймалися — не будуть же вони вказувати Рембо, куди і як говорити), а те, що ще можна було почути на відстані десяти метрів від сцени, заглушали клацання фотоапаратів. Хоча...чи насправді так важливо, що говорив правнук одесита з вулиці Старопортофранківської. Головне — як він говорив: з усмішкою, так ніби це його найкраща прес–конференція у житті.

«Кінець війни» для Стетхема

Сталлоне розповів, що під час зйомок отримав серйозну травму, борючись із професійним рестлером, що й стало найважчим моментом роботи над фільмом. А от режисерувати й зніматися у картині одночасно для Слая стало вже звичайною справою: «У такому випадку ти маєш просто перетворитися на робота, адже треба за всім слідкувати й усе контролювати. Це більше технічна робота. Але результатом я задоволений. І навіть дуже». Сталлоне також був співавтором сценарію «Нестримних», де дуже вдало виписані діалоги. Як зізнався актор, діалоги він писав сам і ні про які експромти від акторів на майданчику не могло бути й мови. «Вони не мають почуття гумору», — пожартував режисер і викликав загальний сміх у залі. Стетхем і Лундгрен не образилися. «Мені просто потрібні були канікули в Бразилії. А взагалі я люблю такі фільми, де присутні різні характери. І Сильвестр — це та людина, з якою я хотів попрацювати», — відвертість зі сторони друга викликала у Сталлоне настільки потужний приплив ніжності, що він зірвався з місця і зі словами I love you кинувся обіймати британця.

Крім журналістів, на прес–конференції ми помітили українського режисера Олександра Шапіро. «Невже сценарій приніс?» — спробувала пожартувати. «Так», — щиро відповів Шапіро і простягнув товстий зшиток із заголовком The End of the War. — «Це Стетхему. Бачу його в ролі головного героя». Після прес–конференції Шапіро передав сценарій агенту актора. Цікаво, але агенти зірок, на відміну від самих зірок, виявилися людьми досить примхливими. «Їх усього чотири, і якщо в одного немає настрою, ніяких інтерв’ю не буде. Але зараз ми робимо все можливе», — так пояснив ситуацію Дівєєв–Церковний журналістам, у яких почали зриватися раніше підтверджені ексклюзиви з акторами. «Такого у нас у Москві не може бути! Там усе чітко, усе за графіком», — не могла повірити в те, що відбувається, російська журналістка. Дозволимо собі все ж піддати сумніву примхливість агентів голлівудських акторів. Найімовірніше, що знову спрацював непрофесіоналізм й невміння деяких працівників наших прес–служб.

Уже без ексцесів, на високих нотах народної любові, відбулася ввечері офіційна прем’єра «Нестримних» у кінотеатрі «Україна», зібравши усіх представників київської світської тусовки, якi ще не відчалили на моря. Слай та компанія, які прибули ближче до дев’ятої вечора, терпляче роздавали автографи й тиснули руки фанатам. «Це робота», — підбадьорював друзів Сталлоне. Останнім робочим пунктом під час київського перебування стала «Хлопчача вечірка» у Crystal Hall: зірки сиділи за дальнім столиком й через кілька годин, тісно поспілкувашись із Кличком, ретирувалися. Кажуть, що голлівудські хлопці все ж устигли побачити обов’язкову для оглядин Києво–Печерську Лавру. А Слай взагалі обіцяв повернутися — тепер уже на батьківщину, в Одесу.