Відпочиваю я і друг мій «Кадиллак»

07.08.2010

Триває скандал навколо придбання для міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова представницького авто Cadillac Escalade, вартість якого разом з усіма зборами, за даними нардепа від «Народної самооборони» Геннадія Москаля, майже мільйон гривень. Як повідомляло МВС, цей «танк на колесах» для міліції подарував анонімний спонсор i використовують його лише для супроводу іноземних делегацій. Так, у липні «Кадиллак» відрядили до Криму — мовляв, там відпочивають і навіть працюють перші особи держави, тож саме на сонячний півострів прибувають іноземні дипломати, яких треба супроводжувати. Сам міністр та його відомство усіляко заперечують, що авто використовує винятково очільник МВС.

«УМ» уже помiчала, що час відрядження службового авто до Криму підозріло збiгся з відпусткою самого міністра Могильова, яку він проводить на відомчій дачі МВС «Бекетово». І дійсно, виявляється, саме на цьому авто міністр пересувається кримськими дорогами. Задля цього мiлiцiя щодня на 20 хвилин перекриває рух у районі державної дачі МВС на Південному березі Криму. Цей факт наводить у своєму зверненні до Прем’єра Миколи Азарова все той же Геннадій Москаль. Вiн підкріпив свого листа цікавими фотографіями, на яких зафіксовано перекриття руху в iнтересах Могильова. Кадри заторів знято в районі відомчої дачі МВС журналістом одного з кримських видань.

«Міністр–«барин» порушує встановлене інструкціями перекриття руху на автошляхах для проїзду лише Президента, Прем’єра та Голови Верховної Ради, — обурюється екс–заступник міністра внутрішніх справ Москаль. — Відпочивальники та мешканці півострова мають чекати на спекотному сонці, поки головний міліціонер проїде та дозволить іншим... Сподіваюсь, що барським замашкам і брехні, організованій міністром внутрішніх справ, буде дана оцінка урядом та Генпрокуратурою».