НОВИНИ ПЛЮС

07.08.2010

Янукович таки виїхав із Криму

Віктор Янукович учора повернувся до Києва з Криму, де перебував у відпустці без трьох днів місяць. У столиці він провів кілька зустрічей. Напередодні Президент сказав, що має контролювати ситуацію у зв’язку із загрозою пожеж.

Президент підтримав блогерів

Віктор Янукович готовий зустрітися з українськими блогерами. Про це йдеться у його відповіді авторам інтернет–щоденників, які започаткували акцію «Хочу на допит в СБУ» після інциденту з їхнім колегою Олегом Шинкаренком, якого притягнули на допит через запис у блозі. «Згоден із вами в тому, що викликати на допит блогера — це останнє, чим повинна займатися СБУ. Думаю, у Служби безпеки є інші важливі проблем», — цитує Януковича УНІАН. Він задоволений тим, як СБУ «ламає корупцію, як багато зроблено за відносно короткий час у боротьбі з наркоманією. Але трапляються і такі перегини як історія з блогером. Думаю, що наша з вами позиція допоможе керівництву СБУ відкоригувати стиль своєї роботи. При цьому Янукович вважає недоречною акцію блогерів, які просяться на допит в СБУ. «От куди вам не слід прагнути потрапити, хлопці, так це на допити», — написав глава держави.

Пікет Януковича заборонили й на Буковині

Чернівецький окружний адмінсуд ухвалив рішення про заборону місцевій організації ВО «Свобода» проводити акції протесту під час приїзду на Буковину Президента Віктора Януковича 7 серпня, з нагоди 70–річчя утворення області. Суд вважає, що акція націоналістів може спровокувати сутички між представниками різних політичних напрямків. «Заборона владою, використовуючи підконтрольні суди, мирних акцій протесту, обмеження конституційних прав громадян на свободу зібрань та свободу слова свідчать про страх режиму Януковича перед власним народом», — робить висновок голова чернівецької «Свободи» Віталій Мельничук.

Хакери обматюкали парламент

Невідомі хакери створили в інтернеті неіснуючу сторінку з нецензурною назвою, яка виводиться першою при запиті адреси Верховної Ради України в найбільшому пошуковику Google. Якщо ввести в рядок пошуку Google запит «rada.gov.ua2, то першим серед отриманих результатів буде запис із заголовком «козлы е***ые». На думку IT–фахівців, це стало можливим через злам сайту і розміщення відповідного тега, який проіндексував Google.