НОВИНИ ПЛЮС

04.08.2010

Макіївка визначить долю політреформи

Суддеюдоповідачем у справі щодо неконституційності політичної реформи 2004 року став суддя Конституційного Суду Сергій Вдовиченко. Як повідомляє сайт «Українська правда» з посиланням на свої джерела, саме Вдовиченко готуватиме проект рішення КС.

Пан Вдовиченко — уродженець Донецької області, в минулому — суддя Центрально­міського районного суду міста Макіївка. Став суддею КС у травні 2008 року за квотою Президента Віктора Ющенка. За даними «УП», за це призначення особисто клопотав Віктор Янукович, і тодішній глава держави був змушений внести цю кандидатуру, щоб Партія регіонів дозволила скласти присягу двом іншим суддям КС із квоти Президента.

«Регіони» визнали, що взяли владу в Києві без виборів

У Партії регіонів не виключають, що Леонід Черновецький залишить посаду київського міського голови ще цього року, і навіть без виборів. «Ми пішли за законом, змінивши владу (призначивши заступником мера «регіонала» Олександра Попова). Когось звільнили, проти когось порушили кримінальні справи. Команда буде оновлюватися й далі. А Черновецький... нехай гуляє», — сказав у коментарі газеті «Сєгодня», близькій до «синіх», депутат від «Регіонів» Михайло Чечетов. Варіантами повного усунення Черновецького у ПР називають його добровільну відставку за станом здоров’я або під тиском кримінальних переслідувань. «Це елементарна робота правоохоронних органів, що міг і повинен був робити екс­міністр МВС Юрій Луценко. І не треба шукати політику. Ви що, не бачите, хто зараз реально керує столицею?!» — сказав віцепрем’єр від ПР Володимир Сівкович.

Нова посада Вітренко

На з’їзді в суботу в Києві створено «Союз православних жінок». Громадську організацію очолила Наталія Вітренко, яка керує Прогресивною соціалістичною партією України ( ПСПУ). Учасники з’їзду проголосували за приєднання СПЖ до російської організації з аналогічною назвою, створеної в червні з благословення патріарха Московського Кирила.

«Свобода» смикає МВС за Лесю

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» обурене паплюженням могили поетеси Лесі Українки на Байковому кладовищі у Києві, яке відбулося напередодні роковин її смерті 1 серпня. Націоналістична партія засуджує бездіяльність міліції, котра тисячними загонами охороняє патріарха РПЦ Кирила замість пильнувати злочинців. «Свобода» вимагає знайти й покарати зловмисників, котрі вчинили ганебну наругу над українською святинею.

На могилі великої поетеси днями вкрали бронзові деталі пам’ятника.