Бронзова Тетяна

03.08.2010

У центрі Луганська, у сквері імені «Молодої гвардії», буде встановлено пам’ятник поетесі Тетяні Снєжиній. Таку радісну звістку для шанувальників таланту піснярки повідомила прес–служба Луганської міської ради. Тетяна Снєжина (відома широкому загалу тим, що стала авторкою слів хіта Алли Пугачової «Позови меня с собой») народилася в Луганську 38 років тому, а в 1995–му поетеса загинула в автокатастрофі. Із проханням про встановлення пам’ятника Тетяні Снєжиній до міськради звернулися її батьки (бронзовий монумент мають спорудити за їхні кошти) та Міжрегіональний союз письменників України. Місцева влада погодилася і навіть виділила місце, де має розташуватися монумент. Уже й призначено дату урочистого відкриття — на День міста, який у Луганську традиційно відзначають на початку вересня. Тобто в будівельників залишається менше двох місяців.

Тим часом сам парк, де планують установити пам’ятник, став об’єктом «розборок». Державна екологічна інспекція в Луганській області виявила порушення природоохоронного законодавства на території скверу — зокрема факт самовільного використання земельної ділянки під розміщення побутового вагончика, будівельного матеріалу і траншеї, внаслідок чого було значно пошкоджено газон.

На момент перевірки жодних дозвільних документів на проведення будь–яких робіт на території об’єкта природно–заповідного фонду не надано. За фактом порушення природоохоронного законодавства щодо заступника директора ЛКП «Комбінат зеленого господарства та благоустрою» складено протокол про адміністративне правопорушення.

Вельми характерно, що коли два з лишком роки тому один із депутатів Луганської міськради притягнув у цей самий сквер валун і заявив, що на цьому місці він згодом спорудить монумент «жертвам» ОУН–УПА (тоді це неподобство висвятили попи московської церкви) — екологічних інспекторів такий вандалізм геть не зацікавив. Хоча дозволу на паплюження скверу в депутата ще не було — він отримав його значно пізніше.