«Євробачення». Літак. Дівчинка

03.08.2010

Переможця українського національного відбору визначали увечері 31 липня в прямому ефірі Першого Національного. Нова команда НТКУ, яка щиро любить усілякі розважальні поп–імпрези, й цього разу не згаяла можливості зробити з дитячої пісні перш за все шоу. Переможців півфінального відбору зібрали у найвідомішому дитячому комплексі України «Артек», де за ними пильно наглядали дорослі: діти брали уроки вокалу, акторської майстерності, проходили психологічні тренінги й були позбавлені морозива та купання в морі, щоб уникнути проблем із голосовими зв’язками.

Упродовж двох годин 31 липня за можливість представляти цього року Україну на дитячому «Євробаченні» змагалося 14 учасників з усіх регіонів України. Бойовий дух юних конкурсантів підтримували двоє ведучих — відомий нам по дорослому «Євробаченню» Тимур Мірошниченко та Ліза Арфуш, донька заступника генерального директора НТКУ Валіда Арфуша. У журі сиділи також усі знайомі й свої люди: Валід Арфуш (голова журі), креатура нової команди НТКУ співачка Альоша (Олена Кучер), ще одна співачка й просто багатогранна особистість Камалія (Наталя Шмаренкова), співочий ректор КНУКіМ Михайло Поплавський, викладач вокалу муніципальної академії естрадно–циркового мистецтва Наталя Єфименко та Владислав Багінський, головний продюсер, директор ТО музичних програм НТКУ. За словами останнього, боротьба була напруженою: «Дуже сильно виступила Вікторія Літвінчук із піснею «Зозуля», журі дало їй високі бали, проте за результатом голосування глядачів перемогла Юлія Гурська», — розповів пан Багінський про конкурсні перипетії в коментарі «УМ». Як і на дорослому конкурсі, на дитячому «Євробаченні» переможця визначали шляхом смс–голосування глядачів та оцінок журі.

Коли ж оголосили ім’я переможця, Юлія Гурська від несподіванки розплакалася й лише видушила із себе: «Господи! Дякую». Потім дівчина на диво швидко зібралася й заспівала свою переможну пісню «Мій літак». Можна сказати, що з таким характером Юлія у шоу–бізнесових нетрях не загубиться. До конкурсу, що проходитиме 20 листопада в Мінську, Юлю Гурську додатково готуватимуть педагоги й хореографи.