НОВИНИ ПЛЮС

31.07.2010

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів ліквідував урядовий комітет із питань реформ та гуманітарного, соціального та науково–інноваційного розвитку, який очолював відставлений віце–прем’єр Володимир Семиноженко. Натомість урядовий комітет з питань розвитку галузей економіки буде займатися також науково–інноваційною політикою, а комітет з питань регіональної політики, будівництва та житлово–комунального господарства — гуманітарним розвитком. Крім того, комітет КМ із питань аграрної політики займатиметься також земельними відносинами.

* * *

Уряд скасував своє розпорядження від 14 липня про призначення Євгена Імаса заступником міністра аграрної політики «як таке, що не реалізоване».

Злі язики плещуть, що, мабуть, претендент не забезпечив належного гонорару, який прийнято давати в Кабміні за «хлібні» призначення.

Столиця на контролі Януковича

Президент Віктор Янукович у Криму провів зустріч із першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим, під час якої було обговорено шляхи вирішення найбільших проблем столиці. Попов, що заміщає усунутого від роботи мера Черновецького, висловив упевненість, що робота в столиці буде ефективною і зловживанням буде покладено край. Напередодні, відповідаючи на питання «5–го каналу», чи готується Партія регіонів до місцевих виборів у Києві, Попов заявив, що в нього «на політику просто немає часу, навіть якщо б він цього дуже хотів», і «немає завдання бути активним учасником політичних процесів, в тому числі й виборчих».

Партактив

Міністерство юстиції офіційно оголосило про перейменування Громадянської партії України в партію «Кияни передусім». Саме так називається ініціатива голови Шевченківської райдержадміністрації в Києві Віктора Пилипишина, який донедавна був активістом Народної партії Литвина, під цим гаслом балотувався в мери і має намір брати участь у наступних місцевих виборах. Пилипишин визнав, що тепер це його партія. Тимчасовим головою «Киян передусів» обраний Михайло Матухно.

З Омельченка зняли вину

Прокуратура Києва погодилася з рішенням Голосіївського райвідділу міліції про закриття кримінальної справи за фактом ДТП за участю колишнього мера Києва, народного депутата від «НУНС» Олександра Омельченка. У листопаді минулого року Омельченко під Києвом на своєму «Міцубісі Паджеро» збив насмерть пішохода. Міліція не знайшла в діях високопоставленого водія складу злочину.