Починаємо із найвпливовішого

Починаємо із найвпливовішого

У 2008 році видання Time визнало його одним зі 100 найвпливовіших людей у світі. Серед робіт архітектора — Casa da Musica (Будинок музики) у Порто, Центральна бібліотека в Сіеттлі, голландська амбасада в Берліні, бутік Prada у Беверлі Хіллз. Роботи Кулхаса відзначаються оригінальним рішенням: часто це будівлі неправильної форми, для створення яких архітектор використовує сталевий каркас та стіни зі скла.

Іще одна спроба

Іще одна спроба

Поки Держкіно і Спілка кінематографістів розводять руками, що кіно нема, бо немає грошей і потрібних законів, у бій ідуть одинаки. Микола Резніков з інформагентства «Нова Україна», який упродовж року займався медіа–проектами, хоче спробувати впровадити в Україні нову модель кіноіндустрії, яка досить поширена у всьому світі, — Rebel Filmmaking, тобто зйомки якісного прокатного кіно при малому бюджеті.

Книжки як імідж

Книжки як імідж

У серпні в Києві відбудеться VI Київська міжнародна книжкова виставка–ярмарок, яка проходитиме в рамках святкування 19–ї річниці Незалежності України і покликана формувати імідж України як впливової книжкової держави. Таку глобальну і відповідальну місію може взяти на себе тільки сама держава: виставку готує відповідний її орган — Державний комітет телебачення та радіомовлення України, який і ціну за оренду площі в міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті для видавців поставив не комерційну, а 1000 грн. за стандартний бокс 6 квадратних метрів, і перших осіб держави на відкриття запросив (обіцяли бути два з трьох, як сказав на прес–конференції голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк), і представництва інших країн на державному рівні забезпечив. На виставці будуть представлені видавці з Росії, Білорусі, Болгарії, Індії, Ізраїлю, Туреччини, Угорщини, Польщі.

Знайомтеся: соціолінгвістика

Знайомтеся: соціолінгвістика

Якщо кібернетика за радянських часів мала статус продажної дівки капіталізму, то соціолінгвістика — повії буржуазного націоналізму. Через те обидвох їх у нас не було. Аж ось виникла перебудова, гримнула гласність і розпочалася демократизація. Розпочалася — в усіх «союзних» республіках — з рухів на захист національних мов. Тактика цих рухів вимагала негайного наукового обґрунтування. А оскільки своїх соціо–, етно– та психолінгвістів не було, за діло взялися журналісти.

Всі статті рубрики